TÜRK FUTBOL TARİHİNDE ŞOK KARAR

TÜRK FUTBOL TARİHİNDE ŞOK KARAR

Fenerbahçeli Yönetici Şekip Mosturoğlu bu haberi alır almaz ; "Biz bu olayın failleri bulununcaya kadar ertelenmeli diyoruz. Ama Futbol ailesinin bu yaklaşımı sevindirici" dedi.

Fenerbahçe kafilesine Trabzon'da yapılan saldırı nedeniyle tüm maçlar bir hafta ertelendi. Süper Lig'de 27. hafta maçlarının 1 hafta ertelenmesinden sonra; bu hafta içindeki Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçları ise ileri bir tarihe ertelendi

FENERBAHÇE NE TEPKİ VERDİ

Fenerbahçeli Yönetici Şekip Mosturoğlu bu haberi alır almaz ; "Biz bu olayın failleri bulununcaya kadar ertelenmeli diyoruz. Ama Futbol ailesinin bu yaklaşımı sevindirici" dedi.

Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ açıklamalarda bulundu.
Demirören, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçları ile Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta müsabakalarının ertelendiğini ifade etti.

Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayan Demirören, "Tabii ki, herkesin bildiği gibi Fenerbahçe'nin kupa maçı ve

önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor maçını zaten dün iptal etmiştik. İptal sebebinin nedeni, yaşanan olayın bir terör olayı olduğuna inanmamız. İkincisi de futbolcularımızın psikolojik durumlarını önem vererek yaptık" dedi.

"BÜTÜN KULÜP BAŞKANLARIMIZIN TÜRK FUTBOLUNA VE FENERBAHÇEMİZE YAPILAN BU OLAYA TEPKİ OLARAK BİR ARADA ALDIKLARI ORTAK KARARDIR"

Bütün kulüp başkanlarının önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının kaydırılmasını talep ettiğini belirten Demirören, "Bunun tek sebebi, yapılan olayı protesto etmek. Daha doğrusu tepki göstermek. Türk futbolu için çok önemli bir gelişme. Yani yarından itibaren oynanacak kupa maçlarının tamamı ve önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının hepsi bir hafta kaydırılmıştır. Biz federasyon olarak maçların tamamının ertelenmesine bu olayı yapan kişinin ödül almış gibi gözükmesinden ve ülkemizde güvenlik sorunu varmış gibi gözükmesinden dolayı sıcak bakmıyorduk. Özellikle söylüyorum, bu kararın alınmasının tek sebebi, bütün kulüp başkanlarımızın Türk futboluna ve Fenerbahçemize yapılan bu olaya tepki olarak bir arada aldıkları ortak karardır. İnşallah bu yaşanan son olay olur diyorum" ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞDAĞ: "BUGÜN HEPİMİZ BİR ARADAYIZ, TEK VÜCUDUZ VE FUTBOLU DİMDİK AYAKTA TUTMAYA SÖZ VERİYORUZ"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, düzenlenen saldırının sadece Fenerbahçe'ye yapılmış bir eylem olmadığını belirterek, "Türk futboluna, Türk sporuna yönelik bir eylem olduğunu düşünüyorum. Bu eylemin renklerinin olmadığını düşünüyorum. Bu, her renge yapılmış bir eylemdir. Hiçbir camiayla bağdaştırmak istemiyorum. En yakın zamanda inşallah faillerin bulunduğu bir durumla karşı karşıya kalacağız. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı, herkesin mutabakatıyla bu hafta özellikle Süper Lig ve kupa maçlarının oynanmaması, bu hafta hiçbirimizin statta maç izleme isteği olmadığını, oyuncuların sahaya çıkma isteği olmadığını, hepimizin bu eyleme destek vermek istediğimizi ve tüm kulüplerin de bu konuda mutabakatı olduğunu söylemek istiyorum. Bir daha İnşallah Türk futbolunda bu tür olaylar yaşanmaz. Dolayısıyla bugün hepimiz bir aradayız, tek vücuduz ve futbolu dimdik ayakta tutmaya söz veriyoruz. Sadece verilen arayı karıştırmayın. Bu ara, futbol kulüplerinin hepsinin bu olayda tek vücut olduğunu göstermek için. Yoksa herhangi güvenlik anlamında sıkıntımız yoktur. Bu haftayı boş geçmek istiyoruz. Herkes bunu derin derin düşünmeli, futbolun paydaşları bundan ders çıkarmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı