Türk Bayrağının Üzerinde Namaz Kılınır mı?

Türk Bayrağının Üzerinde Namaz Kılınır mı?

Sosyal Medya günlerdir Türk bayrakları üzerinde kılınan namazı konuşuyor.  AKP’nin mitinglerinde herkesin elinde bulunan benzer AKP bayrağı ve Türk Bayrağı vardı.

İşte o bayraklar ezan okunmasıyla birlikte ayaklar altına serildi ve üzerlerinde namaz kılındı.

Bir taraf Türk bayrağının yere serilip üstüne basılmasının hem bayrak kanununa göre suç olduğunu hem de bayrağa yapılmış en büyük bir saygısızlık olduğunu söylerken aksini söyleyenler de oldu sosyal medya günlerdir bunu tartışıyor.

Vakit namazı bazı hal ve durumlarda kılınamadığında dinen sakıncası olmadığı gibi, sonraki vakit namazında kaza namazı olarak kılanabiliyor. illaki namaz kılmak isteyenlerin yanında seccade taşıması gerekmez mi? Neticede sokaklar kirli ve dinen namaz kılınacak mekanın temiz olması gerekmiyormu?  

Bir ülkenin bağımsızlığının sembolü olan bayrak üzerinde namaz kılmanın mantıklı bir karşılığını din kitaplarından bulup vermeniz mümkün değilken, sosyal medya da bu konuda uzun tartışmalar yapıldı. 

"Bayrağın üzerinde hayvan ve insan resmi varsa kılınmaz, yoksa kılınır..."  "Zaruri hallerde bayrak üzerinde de kılınır" şeklin de cevaplar geldi? Miting alanı "zaruri namaz kılma" yeri arasına girer mi?  

Diyanet İşleri Başkanı sosyal medyada tartışılan bu konuya açıklık getirmelidir.