TÜRK BABA OĞUL'UN ARACINDA 5 KİLO ALTIN YAKALANDI

TÜRK BABA OĞUL'UN ARACINDA 5 KİLO ALTIN YAKALANDI

Türk baba oğulun aracında 5 kilo altın yakalandı.

Makedonya Polisi, yürüttükleri bir operasyon kapsamında Türk vatandaşı olan Derviş Balkan ve oğlu Naim Balkan'ı altın kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldı.Tüm dünya basınında zaman zaman yer alan ve 17 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu iddiaları arasında Reza Sarraf'ında adının karıştığı uluslar arası altın kaçakçılığı olayında böylece Türk bir baba Oğul'un da adı karışmış oldu.

KOLTUKTA 5 KİLO ALTIN BULUNDU

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Üsküp - Kalkandelen Otoyolunda, 26 yaşındaki Naim Balkan'ın kullandığı lüks otomobili durdurarak arama yaptı. Polis'in yaptığı kimlik kontrolünde, otomobilde bulanan Naim Balkan'ın babası Derviş Balkan'ın sahte kimlikle Makedonya'ya giriş yaptığını tespit etti. Sürücü koltuğu altında gizlenmiş 5 kilo altın ve para bulan polis ekipleri, Naim Balkan ve Derviş Balkan'ı gözaltına aldı.


Soruşturmayı derinleştiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Derviş Balkan'ın Üsküp'te kaldığı bir apartmanda da arama yaptı. Polis, burada yaptığı aramada bulduğu toplam 1 kilo ağırlığındaki 250 gram 1 altın parçası, 2 tane altın eldiven, 2 tane altın kadın kolyesi, 60 tane altın kolye ucu, 54 tane altın yüzük, 37 çift küpe, 15 tane altın zincire el koydu.


Makedon polisi, araba ve apartmanda bulunan toplam 6 kilo altına el koyarken, Naim ve Derviş Balkan hakkında kaçakçılıktan suç duyurusunda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı