Türk anne faciayı önledi

Türk anne faciayı önledi

Polis ve itfaiyeyi alarma geçiren Türk anne olası bir faciayı önledi.

Hamburg'da Türk ailenin oturduğu evin çocuk odasında çıkan yangını farkeden iki çocuk annesi Şenay K. (37) polisi ve itfaiye alarma geçirerek kimsenin ciddi yara almadan kurtulmasını sağladı. 

Polis yangını eşiyle tartışan Erdinç K.'nin çıkardığı ihtimali üzerinde duruyor.

HAMBURG'UN Neuallermöhe semtinde ikisi de 37 yaşında olan iki çocuk sahibi Erdinç – Şenay K. çiftinin evinin çocuk odasında çıkan yangın, Şenay K.'nin soğukkanlı davranışı nedeniyle ucuz atlatıldı.

Polis basın bürosundan Andreas Schöpflin'in verdiği bilgiye göre Pazartasi sabah saat 06.30 civarında tüm aile yatak odasında uyurken, çocuk odasında yangın çıktı. Duman kokusuyla uyanan anne Şenay K. hemen 1 ve 7 yaşındaki kız çocuklarını dairenin arka bölümünde bulunan balkona çıkardı ve polisi ve itfaiyeyi aradı.

İtfaiye bir komşunun yardımıyla çocukları ve anneyi kurtardı. Daha sonra da evde bulunan baba Erdinç K. kurtarıldı. 

Kimse ciddi yara almadı

Tüm aile fertleri duman zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedaviye alındı. Hiçbirinin ciddi bir yaralama almadığı belirtildi.

Schöpflin yangının çocuk odasında kundaklama sonucu çıktığını belirterek, yangın öncesi çift arasında tartışma yaşandığını ve bunun kızgınlığıyla Erdinç K.'nin kundaklamayı gerçekleştirdiği şüphesi üzerinde durduklarını belirterek, “İlk tespitlerimize göre çift arasında yaşanan tartışmada kadın, eşine artık dayanacak gücü kalmadığını ve boşanacağını söylemiş” dedi. Ancak henüz araştırmaların tamamlanmadığını ifade eden Schöpflin, “Ancak kesin bir şey ancak uzmanların incelemeleri tamamlandıktan sonra söyleyebiliriz. Şimdilik baba şüpheli konumunda” dedi.

Örnek çift olarak tanınıyor

Çiftin komşuları olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, “İkisi de çok uyumlu, herkesin örnek gösterdiği bir çift. Birbirlerini severek evlendiler. İkisi de kültürel etkinliklere katılan, üyesi oldukları Yozgatlılar derneğinde aktif sosyal çalışmalara katılan bir çift” dediler.