TURİSTİK BELDEDE ŞAKA GİBİ ALT GEÇİT

TURİSTİK BELDEDE ŞAKA GİBİ ALT GEÇİT

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi'nde, 3 yıl önce yaptırılan ancak tabanından su çıkması üzerine dolgu yapılan alt geçidin yüksekliğini 1.50 metreye kadar düşmesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Eğilmeden geçmenin mümkün olmadığı alt geçidin, tek kişinin geçebileceği dar merdivenleri ve içindeki inşaat zamanından kalan çivi ve demir parçaları da tehlike saçıyor. Alt geçidi kullanmak isteyenlerin kimisi tepki gösterirken, kimisi ise gülerek, zor da olsa geçmeyi deniyor.

Ayvacık'a 20 kilometre mesafedeki 9 bin 500 nüfuslu Küçükkuyu Beldesi'nden geçen Çanakkale-İzmir Karayolu'nun Akgün Albayrak Caddesi bölümünde sık sık kazaların yaşanması nedeniyle Karayolları tarafından 3 yıl önce yaya alt geçidi yaptırıldı. Özellikle yaz aylarında tatilcilerinde gelmesiyle nüfusu daha da artan beldede yaşayanların sahile ulaşımını sağlayan alt geçidin tabanından zamanla su çıkması üzerine dolgu yapılmak zorunda kalındı. Ancak, dolgu yapılan alt geçidin yüksekliği 1.50 metreye kadar düştü. 35 metre uzunluğundaki alt geçidi kullanmak zorunda kalanlar, yolun karşısına geçebilmek için eğilmek zorunda kalıyor. Alt geçide inen 20 basamaklı merdiven ise sadece bir kişinin geçebileceği genişlikte ve engelli rampası da bulunmuyor. Zemin, duvar ve merdivenlerinde herhangi bir kaplama malzemesi bulunmayan alt geçitteik inşaat demir ve çivileri de tehlike saçıyor. Alt geçitte hiçbir uyarı levhasının bulunmaması da dikkati çekiyor. Bu haliyle görenlere "Şaka mı bu?" dedirten alt geçidi, boyu uzun olduğu için kullanamayanlar, çaresiz hem kendilerinin hem de sürücülerin can güvenliğini tehliye atarak yoldan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Küçükkuyular ve tatilciler, bir an önce alt geçidin ıslah edilmesini ya da yerine bir üst geçit yapılmasını istedi.

Yazlıkçılardan Ziya Korkmaz, 1.90 boyunda olduğunu belirtip, "Alt geçitten iki büklüm geçmek zorunda kalıyorum. Böyle alt geçit mi olur? Üzücü bir durum yaşanmadan alt geçitte yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz" dedi.

"BU NEDENLE EVİMİ BİLE SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Küçükkuyu Mıhlı Semti'nde yaşayan Sümer Karcıoğlu da, yüzlerce kişinin denize girebilmek ve sahildeki kafeterya ve restoranları kullanabilmek için alt geçidi kullanmak zorunda olduğunu belirtip, "Ancak, bu haliyle altgeçit atıl durumda. Merdivenleri dar ve küçük. Acil durumda iki kişi yan yana geçemez. 1.74 boyunda olmama rağmen eğilmek zorunda kalıyorum. Sitedeki evimi bile sırf bu nedenle satmayı düşünüyorum. bir an önce yetkililerden bu sorunumuza çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

"YAŞLILAR, ENGELİLER, ÇOCUKLAR NASIL GEÇECEK"

Alt geçidin yapıldığından bu yana hatalı olduğuna dikkati çeken İbrahim Aktan da, "Alt geçit, baştan itibaren hatalı yapılmış. Tabandan su çıktı. Hadi bizler tehlikeli de olsa yaya üst geçidini kullanılım. Ancak, yaşlılar, çocuklar, engeliler nasıl bu işlek yoldan karşıya geçebilir. Alt geçidi görenlerin kimisi tepki gösterirken, kimisi ise gülerek zor olsa geçmeyi deniyor. Bizim gördüğümüz bu sıkıntıyı yetkililer görmüyor mu?" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı