TURİST OTOBÜSÜ DEVRİLDİ 4 ÖLÜ 38 YARALI

TURİST OTOBÜSÜ DEVRİLDİ 4 ÖLÜ 38 YARALI

Denizli- Antalya karayolunun Serinhisar İlçesi Akça Mevki yakınlarında devrildi. Kazada turistlerden 4'ü öldü

DENİZLİ'nin Serinhisar ilçesinde turist taşıyan tur otobüsü devrildi, kazada 4 turist öldü, 38 kişi yaralandı.

ANTALYA'DAN PAMUKKALE'YE GİDİYORLARDI

Pamukkale'den Antalya'ya giden Rus, Kazakistan, Ukrayna uyruklu turistleri taşıyan 07 FGN 64 plakalı tur otobüsü, bugün saat 16.30 sıralarında, Denizli- Antalya karayolunun Serinhisar İlçesi Akça Mevki yakınlarında devrildi. Kazada turistlerden 4'ü öldü, 38 kişi yaralandı.

GÖRGÜ TANIĞI: KARŞI ŞERİDE GEÇİP TAKLA ATTI 

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde turist taşıyan tur otobüsünün devrildiği kazada 4 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Pamukkale'den Antalya'ya giden Rus, Kazakistan, Ukrayna ve Belarus uyruklu turistleri taşıyan Evren Erkılıç yönetimindeki 07 FGN 64 plakalı tur otobüsü, saat 16.30 sıralarında, Denizli-Antalya karayolunun Serinhisar ilçesi Akça mevki yakınlarında yağmurun ıslattığı yolda, kontrolden çıkıp, yarım metre derinliğindeki su tahliye kanalına düşerek takla attı. 

CAN PAZARI YAŞANDI

Can pazarının yaşandığı kazada 1'i Rus, 3'ü Kazak olmak üzere 4 turist hayatını kaybetti. Kazada 38 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi, Özel Sağlık Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Özel Tekden Hastanesi ve Mediklinik Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 

KARŞI ŞERİDE GEÇİP TAKLA ATTI

Görgü tanığı otomobil sürücüsü Mustafa Sarıca, "Otobüs önümde seyrediyordu. Birden karşı şeride geçip takla attı. İlerlerken aynadan baktığımda otobüsteki yolculardan bazılarının yola fırladığını gördüm. Daha sonra ilk kavşaktan olay yerine dönüp, yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Yol yağmur nedeniyle ıslaktı. Tur otobüsünün hızı da biraz vardı. Kaza bu nedenle olmuş olabilir" dedi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

YARALI HALDE OLAY YERİNİ GÖRÜNTÜLEDİ

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde, turist taşıyan tur otobüsünün devrildiği kazada yaralanan ve çevredeki hastanelere kaldırılan turistlerin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Kazada olay yerinde hayatını kaybeden turistlerin kimlikleri henüz belirlenemezken, cenazeler savcının incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na konuldu.

KAZA SONRASINI GÖRÜNTÜLEDİ

Kazada yaralanan Rus uyruklu turistlerden biri olan ve Rusya Devlet Televizyonu'nda çalıştığı öğrenilen Darya Bogdanova, elindeki kamerayla kaza sonrası olay yerini görüntüledi. Görüntülerde yerde kanlar içinde yatan turistlerin ve sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi yer alıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı