Turgut Özal Şehit Sayılsın

Turgut Özal Şehit Sayılsın

Turgut Özal için şehitlik isteği

ÖZAL İÇİN ŞEHİT İSTEĞİ

Ailesinin isteği üzerine nasıl öldüğü üzerine tekrar tartışmaların başladığı 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şimdi de şehit sayılması istendi. Oğlu Ahmet Özal'ın talebi üzerine mahkeme kararı ile mezarı açılarak tetkik yapılan Turgut özal'ın naaşında zehirlenmeye dair herhangi bir bulguya rastlanmadığına dair rapor verilmişti. Ancak Ahmet Özal tarafından Adli Tıp Kuruluna teslim edilen saç telleri üzerin de inceleme halen devam ediyor. Öte yandan Özal'ın ölüm şüpheleri üzerine Emekli General levent ersöz'e geçtiğimiz günlerde yeni bir dava başlatılmıştı.

GÖREVİ BAŞINDA ÖLDÜRÜLDÜ  

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yılında Topkapı'daki kabri başında anıldı. Eşi Semra Özal, Turgut Özal'ın görev başında öldürüldüğü iddialarını tekrarlayarak, eşi için şehit muamelesi yapılmasını istedi.
Anma törenine Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Efe, gelini Sinem, torunları Naz ve Serra Özal ve çok sayıda erkan ve vatandaş katıldı.

BÜTÜN DERDİM BU

Semra Özal, tören sonrası yaptığı açıklamada, "Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Bu, hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir, hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye erişmesi önemlidir. Bütün haklarının verilmesini istiyorum. Bütün derdim bu" diye konuştu.
Levent Ersöz hakkında açılan davanın hatırlatılması üzerine de Semra Özal, davanın zaman aşımında olmadığını belirtti.