TÜRGEV'E YURT ÜSTÜNE YURT

TÜRGEV'E YURT ÜSTÜNE YURT

Türgev'in sahip olduğu yurt sayısı gitgide artıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı yurdun yanı sıra, yine CHP döneminde belediyeye ait lojman binasının 48 öğrenci kapasiteli yurda dönüştürüldüğü Altındağ Öğrenci Yurdu'nu da ücretsiz olarak Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV arasında imzalanan protokolden bir yurt daha çıktı.

3 sayfa ve 18 madde olarak düzenlenen protokole göre Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı Gülveren Mahallesi'nde bulunan 300 öğrenci kapasiteli yurtla birlikte Altındağ Mahallesi'nde belediyeye ait lojmanların yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan 48 öğrenci kapasiteli yurdu da TÜRGEV'e tahsis etti.

TÜRGEV'le imzalanan protokol 1 yıllık düzenlenirken, tahsisin dayanakları 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 'Yetişkinler, yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik her türlü sosyal ve kültürel hizmetleri yürütmek, geliştirmek ve bu amaçla sosyal tesisler kurmak, meslek ve beceri kazandırma kursları açmak, işletmek veya işlettirmek, bu hizmetleri yürütürken sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmak' şeklinde düzenlenen 7'nci maddesine dayandırıldı.

Protokolun ağustos ayı Belediye Meclisi'nde belediye başkanına verilen yetki kapsamında imzalandığının ayrıca belirtildiği protokol metninde, konu hakkında ayrıca Büyükşehir Meclisi'nin bilgilendirileceği ifade edildi.

"Yüzde 20 oranında kontenjan sahibi de oldu"

Protokolle Büyükşehir Belediyesi, ortak hizmet projesi kapsamında, gayrimenkuller ve mevcut demirbaşların sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanılması karşılığında hiçbir ücret talep etmeyecek. Belediye tahsisi yapılan tüm yurtlarda bulunan demirbaşları TÜRGEV'in sosyal ve kültürel hizmetlerinde vakfa kullandırmakla yükümlü olacak.

Yurtlarda elektrik, su, doğalgaz ve benzeri giderleri TÜRGEV üstlenirken, ayrıca sözleşme süresi içinde taşınmazlarda yaptığı hiçbir masrafı ve mutat onarım bedellerini belediyeden talep etmeyecek. Büyükşehir Belediyesi, protokolle TÜRGEV'e tahsis edilen yurtlarda yüzde 20 oranında kontenjan sahibi de oldu.

Diğer yandan adı Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi olarak değiştirilen yurda kabullerin mülakatla yapıldığı 300 öğrenci kapasiteli Gülveren Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde ücretler de yeniden düzenlendi. İlk öğrencilerini geçen yıl alan yurtta öğrenciler, 4 kişilik odalara 200 TL, 2 kişilik odalara 350 TL öderken, yeni eğitim yılında fiyatların 4 kişilik oda için 500, iki kişilik oda için 600 TL olacağı ortaya çıktı.

Yurt fiyatlarına oluşan tepkilerin ardından TÜRGEV'in geçen yılki fiyatlara döndüğü ifade edildi.

Antalya'da Öğrenci Kolektifleri ve Halkevleri, 'Öğrencinin yurdunu Bilal'e yedirmeyiz' adıyla yarın saat 14.00'te Gülveren Mahallesi'ndeki yurdun önünde basın açıklaması yapacak. Eylemin duyurusu sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yapıldı. Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi yurdunun, Kredi Yurtlar Kurumu'na ve cemaat yurtlarına karşı öğrencilere alternatif barınma imkanı sunduğu savunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı