Türbansız veliyi dışarı attılar

Türbansız veliyi dışarı attılar

Adana'da bir ilköğretim okulunda, türban takmayan öğrenci velisini, veli toplantısından dışarı çıkarttılar.

Adana’da bir ilköğretim okulunda yapılan veli toplantısında türbanlı olmayan öğrenci velisini dışarı çıkarttılar. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi bunu ‘Serbest kıyafette gelinen son nokta’ diye değerlendirdi.

SERBEST KIYAFETTE GELİNEN SON NOKTA

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde bulunan Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu’nda bir velinin, türban takmadığı için veli toplantısından çıkarıldığı iddia edildi. Türbanlı olmayan öğrenci velisi, din öğretmeni olan sınıf öğretmeni tarafından “Herkes türbanlı, herkes örtülü, sen niye değilsin?” diyerek sınıftan çıkarılmak istendi. Sınıftan çıkmamakta direnen ve bir süre sonra sınıftan çıkarıldı. Durum okul müdürüne intikal etti.

10 YILDAN SONRA GELDİĞİMİZ NOKTA BU

Sozcu.com.tr’ye konuyu değerlendiren CHP Milletvekili Develi, imgeler üzerinden siyaset yapılmasının karşısında durulmasının gerektiğini söyleyerek, “İktidarın 10 yıldan sonra ülkeyi getirdiği nokta budur. Bir zamanlar siyasi simgelerinden dolayı mağdur olduğunu söyleyenler, şimdi kendileri mağdur ediyor. Hani kendileri derler ya, “Biz kimsenin giyimine kuşamına karışıyor muyuz? ” diye. Evet artık kendilerine o kadar güveniyorlar ki, karışmaya başladılar. Bu cüret demokrasiye, insan haklarına karşı bir cüret. Kendilerinden olmayanların yaşam haklarına müdahale etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Develi, konuyu TBMM gündemine taşırken, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e “Milli Eğitim Bakanlığı’nın veliler için bu yönde bir kılık kıyafet genelgesi var mıdır, velinin başına gelen bu olay ‘yeni bir uygulama’ mıdır?” diye sordu.

YENİ BİR UYGULAMA MIDIR?

Adana’da bulunan Lütfiye Kısacık İlköğretim Okullarında yeni kılık kıyafet yönetmeliğinin, veliler için de uygulandığını belirten Develi, Ömer Dinçer’den şu soruların yanıtını istedi:

1-Adana Seyhan ilçesi Lütfiye Kısacık İlköğretim okulunda yapılan bir Veli toplantısında, bir öğrenci velisinin türbanlı olmaması sebebiyle toplantı dışına çıkarıldığı doğru mudur?

2-Din dersi öğretmeni de olan sınıf öğretmeninin, türban takmadığı için toplantı salonu dışına çıkarıldığı ve bunun için tartıştığı velinin, veli toplantısında türban takması yeni bir uygulama mıdır?

3-Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yönde bir kılık kıyafet genelgesi var mıdır? Bu uygulama bir okulda bir sınıf öğretmenin kişisel tasarrufu mudur?
4-Bu uygulamayı yapan öğretmen hakkında yasal ve idari bir işlem tesis edecek misiniz?