TÜPRAŞ'TA BÜYÜK YANGIN

TÜPRAŞ'TA BÜYÜK YANGIN

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDIKocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Tüpraş İzmit Rafinerisi'nden saat 15.15'te alevler yükseldi. Fue oil dönüşüm ünitesinde çıkan yangına ilk olarak Tüpraş'ın itfaiye ekipleri müdahale ederken, Kocaeli Büyükşehir...

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Tüpraş İzmit Rafinerisi'nden saat 15.15'te alevler yükseldi. Fue oil dönüşüm ünitesinde çıkan yangına ilk olarak Tüpraş'ın itfaiye ekipleri müdahale ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de takviye olarak geldi. Rafinerinin çevresinde yaşayanlar 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depremde Tüpraş'ta çıkan yangını hatırlayarak korku yaşadı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda alevler diğer bölümlere sıçramadan kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları için çalışmalar devam ediyor.

Tüpraş'tan yangınla ilgili ikinci açıklama yapıldı ve sosyal medyada yer alan asılsız haberlere itibar edilmemesi istendi. Tüpraş'ın bu açıklaması da şöyle:

"Bugün saat 15.15’de Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde ekipmanlarda oluşan arıza nedeni ile meydana gelen alevlenmeye Rafineri Teknik Emniyet Ekiplerinin müdahalesi devam etmektedir. Diğer rafineri operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir. Şirketimizce yapılan bilgilendirmelerin dışında gelişmeye ilişkin internet haberleri ve sosyal medyada yer verilen asılsız haberlere itibar edilmemesini rica ederiz."

TÜPRAŞ'TA BÜYÜK YANGIN

Kaynak:Haber Kaynağı