TUNUS'TA TURİSTİK OTELLERE SALDIRI; 27 ÖLÜ

TUNUS'TA TURİSTİK OTELLERE SALDIRI; 27 ÖLÜ

Önce Fransa ardından Kuveyt ve son olarak Tunus'ta eş zamanlı 2 ayrı otele yapılan kanlı saldırılarda ölü sayısının 50'yi geçtiği bildiriliyor

Tunus'un Sousse kentinde deniz kenarında bulunan iki otele saldırı düzenlendiği bildirildi. 

27 KİŞİ ÖLDÜRDÜLER

Ülkenin turistik bölgelerinden Susa kentinde düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti. Tunus İçişleri Bakanlığı, olayı 'terör saldırısı' olarak niteledi. Tunus İçişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada saldırının bölgede bulunan iki turistik otele eş zamanlı düzenlendiği ve 90 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İSPANYA'NIN DÜNYACA ÜNLÜ OTELLER ZİNCİRİ

Otellerden birinin İspanyanın dünyaca ünlü Riu oteller zincirine ait olduğu ifade edildi. Riu otel yetkilileri İspanyol basınına geçtiği haberlerinde, çatışmanın henüz tamamlanmadığını ve ölü sayısının artabileceğini kaydettiler. Ölenlerin uyrukları konusunda ise henüz açıklama yapılmadı. Saldırının İmperial Marhaba otelinde gerçekleştiği belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı, olayı 'terör saldırısı' olarak niteledi. 

RAMAZAN AYINDA TATİL YAPANLARA YÖNELİK Mİ?

Saldırı sonrası otelin dışından silah seslerinin duyulduğu ifade edildi. Saldırıya uğrayan otellerden birinin El Mouradi Palm Marina, diğerinin ise Imperial Marhaba adlı beş yıldızlı turistik otel olduğu açıklandı.

Russia Today'in haberine göre, saldırganlar Imperial Marhaba'nın yanındaki sahilde ateş açtı. Saldırı sonucu polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı bildirildi. 

Tunus'un Sousse kenti, turistlerin ülkede en fazla ziyaret ettiği sahillere ev sahipliği yapıyor

Kaynak:Haber Kaynağı