TUNCELİ VE VAN'DA 2 KARAKOLA SALDIRI; 2 ASKER YARALI

TUNCELİ VE VAN'DA 2 KARAKOLA SALDIRI; 2 ASKER YARALI

Tunceli ve Van'da 2 ayrı karakola saldıran teröristler 2 askeri yaraladılar

 

 

VAN'ın Çatak ilçesinde Narlı Jandarma Karakolu'na PKK'lılar, roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı, 1 asker yaralandı.

ROKETATAR İLE SALDIRDILAR

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Narlı Jandarma Karakolu'nda bu akşam saatlerinde bir grup PKK'lı roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristler dağlık alana doğru kaçarken, açılan ilk ateş sırasında yaralanan asker, Van'da tedavi altına alındı.

AYNI KARAKOLA 3. SALDIRI

Öte yandan Tunceli'nin 'nin Ovacık ilçesine bağlı Aşağı Torunoba Köyü'ndeki jandarma karakoluna terör örgütü PKK'lılar tarafından düzenlenen uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırıda 1 asker yaralandı.

ÇATIŞMA 15 DAKİKA SÜRDÜ

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Aşağı Torunoba Köyü Jandarma Karakolu ile üs bölgesine saat 17.30 sıralarında terör örgütü PKK'lılar tarafından farklı noktalardan uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırıda bulunuldu. Karakol ve üs bölgesine açılan ateşte bir asker hafif yaralandı. Karakol ve üs bölgesindeki askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan ve 15 dakika süren çatışmadan sonra PKK'lılar dağlık alana doğru kaçtı.

2 KOBRA HELİKOPTER PEŞLERİNE DÜŞTÜ

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 2 Kobra helikopteri PKK'lıların kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldı. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Hafif yaralanan asker helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı