TUNCELİ TOPLU MEZAR KAZISINDA BULUNANLARIN LİSTESİ

TUNCELİ TOPLU MEZAR KAZISINDA BULUNANLARIN LİSTESİ

Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne bağlı Karabakır Köyü'nde Canan ve Baran ailelerinin talepleri üzerine dün başlanan kazılar bugün saat 19.00'da tamamlandı. Kazılarda 13 insana ait sağlam kafatası, sayısı...

13 KAFATASI BULUNDU, KAZI SONLANDIRILDI

Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne bağlı Karabakır Köyü'nde Canan ve Baran ailelerinin talepleri üzerine dün başlanan kazılar bugün saat 19.00'da tamamlandı.

13 İNSANA AİT KAFATASI VE

Kazılarda 13 insana ait sağlam kafatası, sayısı henüz tespit edilemeyen tahrip olmuş kafatasları ve çene kemikleriyle, çok sayıda insan kemikleri bulundu. Kazılarda ayrıca 'Halil' isimli bir muhtar mührü ile kadınlara ait aralarında aynanın da bulunduğu takı eşyaları, kısmen yanmış bir kurşun kalem de bulundu.

DNA TESTİ YAPILACAK

Hozat Savcısı ve Adli Tıp uzmanı kararıyla kazılar tamamlanırken, bulunan kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek DNA testi yapılacağı belirtildi. Canan ve Baran ailelerinin avukatı Özgür Söylemez, 13 sağlam kafatasının yanı sıra tahrip olmuş kafataslarının da bulunduğunu belirterek, "Henüz bu tahrip olmuş kafataslarının kaç kişiye ait olduğu belirlenemedi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak çalışmadan sonra belirlenecek. Kazı alanında bir çok boş kovan ile mermi çekirdikleri de bulundu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı