TÜM YURTTA BÖYLE YAKTILAR YIKTILAR TEK BİR KİŞİ GÖZ ALTINA ALINMADI

TÜM YURTTA BÖYLE YAKTILAR YIKTILAR TEK BİR KİŞİ GÖZ ALTINA ALINMADI

Gezide ki destan yazan polislere ne oldu

GAZİ MAHALLESİNİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

GAZİ Mahallesi'nde, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan gruptan bazı kişiler bir belediye otobüsünü ateşe verdi.


İsmetpaşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü.

BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ YAKTILAR

Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler Esentepe Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki bir belediye otobüsünü ateşe verdi. Alev alev yanan otobüste patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, çelik yeleklerini giydi. Yanan otobüse ilk müdahaleyi olay yerine gelen TOMA aracı yaptı. Yangın, daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ancak araç kullanılamaz hale geldi.

dha-9bbfe7c0840507bf8d5dbf35ddbf1c15-4-t.jpg
Polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

 

İZMİR'DE BELEDİYE OTOBÜSÜ VE BANKA CAMLARINI KIRDILAR

İZMİR'de, toplanan bir grup, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle HDP'nin 'sokağa çıkma' çağrısını bahane eden bir grup eylem yaptı.

dha-dc0c5c02b09c2ac6dc2660677ae56ec5-1-t.jpg


İzmir'in Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde saat 00.30 sıralarında toplanan ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Kobani için "sokağa çıkma çağrısını" bahane eden grup, eylem yaptı. IŞİD'in saldırılarını protesto eden gruptakiler 'AKP, IŞİD'den desteğini çek', 'Kobani halkı yalnız değildir' 'Diren Kobani' 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı. Cadde üzerindeki bankaların camlarını kıran grup üyelerine her hangi bir polis müdahalesi olmadı. IŞİD'in Kobani'ye girdiğine yönelik iddialar üzerine Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde toplanan bir grup da taş atarak belediye otobüsünün camlarını kırdı.

ÇANAKKALE'DE EYLEM

HDP'nin çağrısı üzerine İskele Meydanı'nda toplanan 100 kişilik bir grup, Kobani'de yaşananları protesto etmek üzere sokağa çıktı. 'Kobane'de Katliam Var' yazılı pankartın üzerinde yanyana dizdikleri mumları yakan grup, 'Her yer Kobani, her yer direniş', 'Kobani IŞİD'e mezar olacak', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' sloganları atarak 1 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto saat 01.00'e kadar sürdü.

dha-5ac3c6579e17f3fd4c6a67cb5d443036-3-t.jpg
Protestoyla ilgili basın açıklaması yapan Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Abdullah Güler, HDP Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda Çanakkale'de de eylem yaptıklarını söyledi. Güler, "IŞİD'in Kobani'ye girmesi, gerçekten kabul edilemez. Ne Türkiye'de ne dünyada kabul edilecek bir durum değil. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. AKP'nin de burada büyük yanlışları var, büyük desteği var. Bu desteğini çekmesini istiyoruz. AKP'nin kendine gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

GÜNEYDOĞU TOZ DUMAN

SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırıları bu gece başta Diyarbakır olmak üzere, Şırnak, Mardin ve ilçelerinde protesto edilirken olaylar çıktı. Yol kapatıp, gösteri yapan gruplar polislerle çatıştı. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde göstericiler molotofla PTT şubesini yaktı, Cizre İlçesi'nde Ak Parti binasına saldırıldı. Uluslararası İpekyolu, aydınlatma direkleri devrilerek kapatılırken, bazı bölgelerde polis havaya uyarı ateşleri açtı.

dha-5f0b83656aee5182f995ecf8ac9cd02f-3-t.jpg


IŞİD'in Kobani'ye saldırıları sürerken, Ankara'da HDP'nin MYK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Kobani'de durumun son derece kritk olduğu belirtilerek, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri, demokratik güçler Kobani'de yaşanan vahşete karşı harekete geçmelidir. Bundan böyle her yer Kobani'dir. Kobani'deki kuşatma ve vahşi saldırganlık son bulana kadar süresiz direnişe çağırıyoruz" denildi. Diyarbakır'da ise DBP, halkı Suruç'a gitmeye davet ederek, parti binası önünde toplanma çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR'DA YOLLAR KAPATILDI, HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Diyarbakır'ın başta merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçeleri olmak üzere göstericiler sokaklara çıkarak barikatlar kurdu, ulaşımı engelledi. Bağlar'da özel bir şirkete ait markete saldıran göstericiler, işyerine hasar verdi. DBP il binası önünden çok sayıda kişi Suruç'a hareket ederken, buradan ayrılan bazı gruplar, bölgedeki yolları taş ve barikatlarla kapattı. Kentin bir çok bölgesinde yolları kapatan göstericilere karşı polis zaman zaman gaz ve basınçlı su ile müdahalelerde bulundu. Olayların sürdüğü bazı bölgelerde silah sesleri duyuldu. Gece yarısından itibaren ise balkonlara çıkan vatandaşlar tencere, tava çalarak, ışık kapatma eylemleri yaptı.

CİZRE'DE AK PARTİ'YE MOLOTOF ATILDI, MOBESELER YAKILDI

Şırnak kent merkezinde toplanan göstericiler yolları barikatlarla kapatırken, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Cizre'de ise göstericiler Otogar girişi ve ilçe girişindeki Mobese kameralarını ateşe verip yaktı. Yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yapan göstericiler, daha sonra Ak Parti ilçe teşkilatına molotoflu saldırıda bulundu. İlçede yer yer silah sesleri duyulurken, polis yol kapatan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahalede bulundu.

SİLOPİ'DE PTT BİNASI YAKILDI. TIR'LARLA HABUR YOLU KAPATILDI

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde toplanan göstericiler, Habur Sınır Kapısı'na giden karayolunu şoförlerin kontak anahtarlarını alarak çektikleri TIR'larla kapattılar. Habur Sınır Kapısı'na giden bir ambulans yolun kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.


Ofis, Cudi, Yeşitepe Mahallesi'nde barikat kurup ateşler yakan göstericiler, Yeşiltepe Mahallesi'ndeki PTT şubesine molotoflu saldırı düzenlendi. Camları kırarak PTT şubesinin içerisine atılan molotoflar yangın çıkardı. Alevler binayı sararken, Silopi Belediyesi itfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürdü. Göstericiler ayrıca mahallede 2'inci Cadde üzerindeki banka şubelerine molotof ve taşlarla saldırıp, hasar verdi.


Silopi'nin bir çok mahallesinde devam eden olaylara polis ekipleri göz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Olaylar ilçenin bir çok yerinde geç saatlere kadar sürdü. Habur Sınır Kapısı karayolu da halen kapalı bulunurken, uzun araç kuyrukları oluştu.

NUSAYBİN'DE İPEKYOLU KAPATILDI, POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ise Yeni Turan Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde toplanan gruplar taş, kalas ve çöp konteynırları ile yolları kapattı. Olay yerine gelen polise ses bombası, havai fişek, molotof ve taş atan göstericilere yoğun gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.


Ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra Habur Sınır Kapısı'na giden uluslararası İpekyolu'na çıkarak barikatlarla kapattı. İpekyolu'ndaki aydınlatma direkleri ve mazot tankerleriyle yol kapatan göstericileri dağıtmak için gaz bombası ve basınçlı su kullanan polis, zaman zaman havaya ateş açtı. İlçe merkezinde ise bir çok cadde ve sokaklar göstericiler tarafından kapatılırken, polisle çıkan çatışmalar uzun süre devam etti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göstericiler ile polis arasındaki olaylar nedeniyle ilçenin bazı kesimleri savaş alanına döndü.


Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde de gösteri yapan gruplar polisle çatıştı. Göstericiler, uluslararası İpekyolu'nu ateşler yakarak kapatırken, süren olaylar sırasında ilçenin bazı mahallelerinden havaya silahlarla ateş açıldığı duyuldu. Polisin müdahale ettiği göstericiler uzun süre polisle çatışmayı sürdürdü. Mardin'in Derik İlçesi'nde ise yol kapatan göstericiler yine müdahale eden polisle çatıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı