TÜM TÜRKİYE'DE 17 ARALIK PROTESTOLARI

TÜM TÜRKİYE'DE 17 ARALIK PROTESTOLARI

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu yıl dönümü nedeni ile tüm Türkiye'de protesto gösterileri düzenlendi.

 

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, Enis Berberoğlu, Milletvekilleri, Ankara İl Örgütü ve Gençlik Kolları Üyeleri hükümetin baskısıyla asılamayan '17/25 Aralık Yolsuzluk Haftası' bilboardlarını üzerlerine giyinerek Kızılay Meydanı'na çıktı.

ANKARA (DHA) 


ZONGULDAK'TA '17 ARALIK' PROTESTOSU

ZONGULDAK'ta Demokrasi Platformu üyeleri, 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde yürüyüş düzenleyerek, 'yolsuzluk ve hırsızlığa son' pankartları taşıdı.

Zonguldak Demokrasi Platformu'nun düzenlediği yürüyüş için yaklaşık 100 kişilik grup Madenci Anıtı'nda toplandı. CHP'liler ile bazı sendikaların temsilcilerinin de yer aldığı grup, 'Yalana, talana, yolsuzluğa, hırsızlığa son' yazılı pankart, çeşitli dövizler ve sloganlarla Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Burada konuşan platform sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünde olduklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Üzerinden 1 yıl değil 10 yıl geçse de 17-25 Aralık ve devamı kapanmayacaktır. Halkımızın vicdanında açık kalacaktır. Gelecekte demokrasi ve hukuk yeniden işlemeye başladığında ki bunu sağlamak için her zamankinden daha fazla mücadele etmeliyiz, bütün bu yaşananların hesabının sorulacağına inanıyoruz."

CHP Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş de açıklama yaptıktan sonra kalabalık dağıldı.

Durmuş SEVİNDİK / ZONGULDAK (DHA)

ANTALYA'DA '17 ARALIK' PROTESTOLARI

ANTALYA'da 17 Aralık 'rüşvet ve yolsuzluk operasyonu'nun yıl dönümünde yapılan protesto eylemlerinde Halkevleri üyesi bir grup tarihi Kalekapısı'na ayakkabı kutuları bıraktı. Ayakkabı kutularının birinin içinden ekmek çıktı.

Antalya'da 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yıl dönümünde hükümete yönelik protestolarını adresi tarihi Kalekapısı'ndaki Attalos Meydanı oldu. Meydanda ilk olarak Antalya Halkevi üyesi yaklaşık 50 kişi biraya geldi. Meydana boş ayakkabı kutuları bırakan eylemciler, tepkilerini ise büyük boyutlarda hazırladıkları ayakkabı kutusuna yazdı. Dev kutuya 'Şaka maka da iyi çaldık' yazısı yazıldı. 

17 Aralık soruşturmasında adı geçen eski bakanlar Mumammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yan yana fotoğrafları 'Hortumgiller' yazılı dövizde biraraya getirildi. Halkevlerinin eyleminde yapılan açıklamada, "17 Aralık'ın yıldönümünde hırsızlık dosyasının üstünü kapatmak için başlatılan cemaat operasyonları ve dün verilen İstanbul Başsavcılığı kararıyla 17 Aralık hırsızlık operasyonu tamamen kapatıldı. 17 Aralık AKP tarafından sıfırlanmış oldu" ifadelerine yer verildi. 

Grup adına açıklamayı yapan Halkevleri Akdeniz Temsilcisi Kutay Meriç, "Hırsızlığın yoksulluğun olağan kabul edildiği, 'çalıyorlar ama iş yapıyorlar' düşüncesinin geçerli olduğu bir ülke haline gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Attalos Meydanı'ndaki ilk eylem Halkevleri üyelerinin ayakkabı kutusundan bir adet ekmek çıktı. Gruptakiler, bunun, Gezi Parkı protestoları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi üzerine 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın alamadığı ekmek olduğunu söyledi.

Antalya'da günün ikinci protestosu taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde başladı. Burada toplanan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Attalos Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Siyah maske takan eylemciler ıslıklarla ve çaldıkları düdüklerle hükümeti protesto etti. Grup adına meydanda yapılan açıklamada, "Uçaklar, gemiler alan bin odalı saraylar yapıp 'Benim değil milletimin' diyenleri, kıyafeti kirlenmesin diye göçük altından kurtulan işçiye sarılmayan, 'Bu işin fıtratında ölmek var' diyenleri unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerine yer verildi.

Antalya'da polis her iki eylemi de uzaktan takip etmeyi tercih ederken, meydana yakın noktalarda TOMA ve çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı.

Emre BAYLAN / ANTALYA (DHA) 

TÜM TÜRKİYE'DEN PROTESTO FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

foto-galeri-kopru-017.jpg

 

AMASYA'DA CHP'LİLERDEN '17 ARALIK' EYLEMİ

AMASYA'da, CHP'liler 17 Aralık'taki 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonun yıl dönümünü nedeniyle eylem yaptı. İl Başkanı Hüseyin Duran, "Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun ört bas edilmesini protesto amacı ile sokaktayız. Operasyonun üzerinden bir yıl geçti ama hiçbir yaptırım uygulanmadı" dedi.

CHP İl Başkanlığı tarafından parti binası önünde eylem düzenlendi. İl Başkanı Hüseyin Duran ve partililerin katıldığı eylemde adı yolsuzluklarına karıştığı iddia edilen 4 eski bakan ile ilgili açıklama yapıldı. İl Başkanı Hüseyin Duran, operasyonun üzerinden geçen bir yıllık süre içerisinde hiçbir yaptırımın yapılmadığını söyleyerek, "Bugün Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun ve ört pas edilmesini protesto amacı ile Cumhuriyet Halk Partililer olarak vatandaşlarımızın huzurundayız. Bugün bu memleketin parasını yiyenleri, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri protesto etmek için buradayız. Tüm vatandaşlarımıza şunu haykırmak istiyoruz. Tüm Türkiye Cumhuriyeti'ne şunu haykırmak istiyoruz. Bizler olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti'nde bu yolsuzluğu unutturmayacağız, peşini bırakmayacağız. Çünkü bizler bu vatanın gerçek sahipleriyiz, biz bu vatan için kanımızı, canımızı veren toplumlarız. Bizler Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan son gelişmelerden gayri ciddi rahatsızız, şunu bilmelidirler ki yargıyı baskı altına alarak soruşturmalara izin vermeyenler, yargıya hükmederek bugün soruşturmaları kapatanlar hem ilahi adalet önünde hem de mutlaka bu halkın önünde hesap vereceklerdir" dedi.

14 Aralık operasyonuna da değinen İl Başkanı Duran, "Bunu iktidarın öç alma operasyonu olarak nitelendiriyorum. Bu kararlar suçlu varsa mutlaka hesabını vermelidir. Bu paralel olabilir, şu olabilir, bu olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir suçlunun ört pas edilerek kapatılmasını istemiyoruz. Biz bir gazetenin de sabahın köründe baskın yapılarak, baskı yapılarak hiçbir gazetecinin gözaltına alınmasını da istemiyoruz" diye konuştu.

Partililer, '17- 25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' olsun yazılı tişörtler giydi.

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) 

17 ARALIK'I HATIRLATIP, 14 ARALIK'A TEPKİ GÖSTERDİLER

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'ndeki adliye binası önünde toplanan bir grup, geçen yıl 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonun yıldönümü olduğunu hatırlatıp, geçen 14 Aralık'ta İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyona tepki gösterdi.

Adliye binası önünde saat 11.00'de toplanmaya başlayan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra "Özgür Basın susturulamaz", "Hepimiz Ekremiz", "Millet burada adalet nerede" diye slogan attı. Geçen yıl 17 Aralık'ta düzenlenen, bazı bakanların çocuklarının da gözaltına alındığı daha sonra hakkında takipsiz kararı verilen operasyonun yıldönümü olduğunu hatırlatan grup, lokma döktürdü. Geçen pazar günü İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen ve bazı gazetecilerle, polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasına tepki gösterildi. Grup adliye önünde dua etti, gözaltındakilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Tufan HAMARAT / İZMİR (DHA)

CHP'NİN OLAY PANKARTLARI ANTALYA'DA

ANTALYA'da 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde CHP İl Örgütü, Aydın CHP teşkilatında gerginliğe neden olan 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartların benzerleriyle eylem yaptı. Sahte dolarların havada uçuştuğu eylemde, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya da destek sloganları atıldı.

Antalya'da 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde CHP İl Örgütü, tarihi Kalekapısı'ndaki Attalos Meydanı'nda eylem yaptı. Sloganlarla hükümeti istifaya davet eden 300 kadar CHP'li, Aydın il başkanlığında polisle krize neden soruşturmada adı geçen 4 eski bakan Muammer Güler, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan'ın maskeli fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı. '17 - 25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftası Kutlu Olsun' yazılı dövizlerle birlikte CHP'liler beraberinde getirdikleri ayakkabı kutularından çıkan sahte dolarları havaya atarak iktidarı protesto etti.

Ayakkabı kutularının üzerine 'Fıtratında var', 'Hırsızlık suçtur', 'Ayakkabı kutusu yetmez' yazılırken eylemde 'darbe girişiminde bulunmak' suçlamasıyla yargılanan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya destek için 'Beşiktaş' atkısı açıldı, 'Çarşı vicdandır, yargılanamaz' sloganı atıldı.

Eylemde CHP İl Başkanı Cavit Arı, 17 - 25 Aralık operasyonlarında Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunun ortaya çıktığını belirterek, "Fakat gelinen noktada bu hırsızlığın, yolsuzluğun savcılık tarafından üstü örtüldü" dedi. Soruşturmaların unutulması için gündemin iktidar tarafından saptırılmaya çalışıldığını savunan Arı, "Gündem saptırılmaya çalışılsa da unutmayacağız, takipçisi olacağız ve hesabını hep birlikte soracağız" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

BANDIRMA MHP’DEN 17 ARALIK'A SÜPÜRGELİ EYLEM

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, MHP İlçe Başkanlığı 17- 25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde, yanlarında getirdikleri süpürgelerle üzerinde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' yazan dövizleri temizlediler. 

MHP Bandırma İlçe Başkanlığı, 17- 25 Aralık operasyonlarının birinci yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yıldan itibaren 17- 25 Aralık'ı 'Yolsuzlukla ve Rüşvetle Mücadele Haftası' ilan ettik. Bundan böyle her yıl 17- 25 Aralık'ı Yolsuzlukla Mücadele Haftası olarak kutlayacağız" dedi.

Türkiye'de, 17- 25 aralık yolsuzluk operasyonlarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen AK Parti hükümetinin ayakkabı kutularındaki paraları, para kasalarını ve tapeleri hala açıklayamadığını kaydeden Erkul, kamuoyu aydınlatılmasını beklerken 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümüne sayılı günler kala takipsizlik kararı verilerek üzerinin kapatıldığını söyledi. Erkul şöyle devam etti:

"Bugün savcılığın takipsizlik kararı verdiği 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 'bir nebze olsun temizleniriz' düşüncesiyle yanlarımızda getirdiğimiz süpürgelerle Cumhuriyet Meydanı'nı süpüreceğiz. Bugün temizlenme adına Cumhuriyet Meydanı'nı süpüren Bandırmalı'lar, 2015 yılında inşallah AK Parti hükümetini siyaset sahnesinden silip süpürecektir."

Yapılan basın açıklamasının ardından partililer yanlarında getirdikleri süpürgelerle üzerinde yolsuzluk ve rüşvet yazan dövizleri süpürdü. 

Erdem ÖZCAN / BANDIRMA(Balıkesir), (DHA) 


CHP'DEN 17-25 ARALIK PİYANGO ÇEKİLİŞİ

DİYARBAKIR'da, CHP İl Başkanlığı 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıldönümünde piyango çekilişi düzenledi. Adı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karışan 4 eski bakanın fotoğraflarının taşındığı eyleme katılan 10 kişiye çekilen kura ile Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi çeyrek biletleri verildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzafer Sayın ile partililer, Şanlıurfa karayolundaki il binasının karşısında bulunan bir kavşakta bir sandık kurarak, 17-25 Aralık haftasının yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olmasına dikkat çekmek için ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Burada 17-25 Aralık operasyonlarına adı karışan 4 bakanın fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyan CHP İl Başkanı Sayın, "Türkiy'de yolsuzluk yapan ve rüşvet alan partiyi bilenlere yılbaşı çekilişi için Milli Piyango bileti veriyoruz" dedi.

İl Başkanı Sayın, adı yolsuzluklara karışan 4 esik bakanın fotoğraflarının bulunduğu dövizleri göstererek, "Resimdekilerin partisini bil. Piyango bileti kazan" dedi. 

Daha sonra ise vatandaşlar dağıtılan kağıtlara parti adı ile kendi isimlerini yazarak konulan sandığa attı. Yaklaşık yarım saat sonra açılan sandıktan çıkan isimler kura ile çekildi. Verdikleri cevaplar doğru kabul edilen 10 kişi Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekişi çeyrek bileti hediye edildi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

MİLAS'TA AYAKKABI KUTULU 17 ARALIK EYLEMİ

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde ayakkabı kutularıyla eylem yaptı. Sık sık 'Hırsız var' diye bağıran grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Birleşik Haziran Hareketi Milas Forumu üyeleri, bugün saat 12.30 sıralarında Atapark'ta bir araya geldi. Boş ayakkabı kutuları taşıyan grup, sık sık 'Hırsız var' diye bağırdı. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları da atan grup adına açıklama yapan forum üyesi Nihat Erdoğan, "Bugün ayakkabı kutuları, para sayma makineleriyle bankaların içerisinin nasıl boşaltıldığını, halkın vergilerinin nasıl iç edildiğini göstermek istedik" dedi. 

Türkiye'nin her yerinde 'Birleşik Haziran Hareketi' adı altında yeni bir hareket geliştiğini söyleyen Erdoğan, "Gezi'den feyz alan Gezi'nin bir şekilde devamı niteliğinde olan bir hareket. Bu bir sendika, parti değil bu bir sivil hareket. Herkesin katılıp, içinde yer alabileceği bir hareket. Türkiye'de Birleşik Haziran Hareketi diye bir sivil örgütlenme gündemde. Tüm il ve ilçelerde kuruluyor. Biz geçtiğimiz günlerde Milas'ta da bir meclis toplantısı yaptık. Bu ayın 22'sinde Aşkıdil Akarsa Salonu'nda ikinci meclis toplantımızı yapacağız. Hepinizin katılımını bekliyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), (DHA)


SİVAS'TA KESK VE CHP'DEN '17 ARALIK' PROTESTOSU


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubesi üyeleri, '17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun yıldönümü nedeniyle kent meydanında basın açıkalaması yaparak Ak Parti hükümetine tepki gösterdi.

KESK Sivas Şubesi üyeleri kent meydanında bir araya gelerek, "Ak Parti'nin yolsuzluk, rüşvet, talan ve ekmek düşmanı düzeninden hesap soruyoruz' yazılı pankart açtı. Yaklaşık 50 kişilik grup adına basın bildirisini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Serkan Çelikgün, "Ak Parti iktidarı kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yapmaya devam etmektedir. Suçu 11 yıl boyunca ortak çalıştığı cemaate atan Ak Parti iktidarı, söz konusu operasyonlar sonucunda açılan davaların dosyalarını da kapatarak ortaya saçılan pisliği unutturmaya çalışmaktadır" dedi. 

KESK üyelerinin yanlarında getirdikleri ayakkabı kutuları üzerine, 'Hırsız var' ve 'Saraylar değil ekmeğimiz' büyüsün yazdıkları görüldü. 

Daha sonra açıklama yapan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise, "Hesap günü yakındır. Bunların hesabı tek tek sorulacaktır. Kendi bakanının bile kabul ettiği, bunların tamamında başbakanın imzası var dediği bu yolsuzlukların hesabını er ya da geç yüce divanda verecekler, yargının karşısına çıkacaklardır. Şunu da unutmasınlar, yok etmeye çalıştıkları adalet o gün onlarada lazım olacaktır" dedi.

Gökhan CEYLAN/SİVAS,(DHA)


ESKİŞEHİR'DE 17 ARALIK PROTESTOSU

ESKİŞEHİR'de, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde basın açıklaması yapan CHP'lilerden bazıları ağızlarını koli bandı ile kapadı.

Porsuk Bulvarı'nda yapılan CHP'lilerin basın açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği ile Eğitim-İş Sendikası üyeleri de destek verdi. Partililerden bazıları ağızlarına koli bandı yapıştırdı. CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olan 17 Aralık, Türk siyasetinin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. AKP iktidarı boyunca yolsuzluklarına devletin tüm kurumlarına yaydığı gibi emekçileri de yoksulluğa mahkum etmiştir. Bugüne kadar ortaya atılan yolsuzluk iddialarını baskı ve sindirmelerle kapatmaya çalışsa da her şey çok açıktır. Sürgün edilen emniyet müdürleri, bakan çocukları ve banka müdürlerinin evlerinden çıkan para sayma makineleri, para dolu ayakkabı kutuları hafızalardan silinmemektedir."

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasına katılan grup dağıldı.

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)


POLİS, CHP’NİN YOLSUZLUK DÖVİZLERİNE EL KOYDU

ELAZIĞ'da CHP'lilerin 17 Aralık operasyonun yıldönümünde düzenlediği protestoda açtıkları dövizlere polis tarafından el konuldu.

CHP Elazığ il teşkilatı önünde toplanan bir grup partili, '17-25 Aralık haftası yolsuzluk ve Rüşvetle mücadele haftası olsun' dövizleriyle, PTT Meydanı'na gitmek için yürüyüşe geçti. CHP İl Başkanı Ünsal Karatepe’nin yanına gelen polis, söz konusu dövizlerin mahkeme kararı ile toplanacağını iletti. Başkan Karatepe de, o mahkeme kararını görmek istediğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının örtülmesi, Türkiye'de yaşanan ve dünyada sayılı bir yolsuzluğun yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Biz bunları protesto etmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi'yle ve bazı sivil toplum örgütleriyle postane meydanında bir açıklama yapıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından mahkeme kararını getiren polis ile CHP İl Başkanı Ünsal Karatepe arasında tartışma yaşandı. Karatepe, kararın Elazığ il örgütü için verilmediğini söylemesi üzerine polis, "Kararı hakim verdi. Türkiye’nin her yerinde geçer" dedi. Bunun üzerine Karatepe de, "Hakimin kararı ayet mi ki?" karşılığını verdi. Polis ile Karatepe arasındaki tartışma devam ederken, diğer polisler dövizleri toplayarak el koydu. 

CHP İl Başkanı Karatepe, dövizlerin CHP'ye ait olduğunu ve toplatılmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Gelirsiniz il binamızda tutanakla alırsınız" dedi. Polis dövizleri topladıktan sonra olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Avcı ile birlikte, CHP il binasına giderek tutanak düzenlendikten sonra dövizlere el konuldu. 

PTT Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından partililer olaysız dağıldılar.

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

 

CHP BİNASINA ASILAN '17 ARALIK' PANKARTINI POLİS KALDIRTTI

BARTIN'da, CHP İl Başkanlığı binasına asılan, '17-25 Aralık haftası, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart polisin uyarısıyla kaldırıldı.

Şadırvan Caddesi'nde bulunan CHP İl Başkanlığı binasına sabah, üzerinde eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan'ın fotoğrafları bulunan, '17-25 Aralık haftası, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart asıldı. Akşam saatlerinde partiye gelen İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, pankartın kaldırılmasını istedi. Polisle yapılan görüşmeler sonunda partililer, pankartı kaldırdı.

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)


ADANA'DA 17 ARALIK PROTESTOSU

ADANA'da 17 Aralık operasyonun yıldönümü nedeniyle yaklaşık 300 kişi, protesto yürüyüşü yaptı.

Kent merkezindeki Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplanan eylemciler, 1 kilometre uzaklıktaki Gazeteci Mustafa Gümüşdamla Caddesi'ne kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemi altında yapılan yürüyüşte eylemciler, 'Hırsız var' ve 'Emekçiye değil hırsızlara barikat' diye slogan attı. Eylemciler adına konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, "Bugün 4 bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık operasyonun üzerinden 1 yıl geçti. Daha ilk günden itibaren AKP iktidarının kamu kaynaklarını kimlere ve nasıl talan ettirdiği tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptılar" dedi. Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan eylemciler, daha sonra dağıldı.

Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, (DHA)

BEŞİKTAŞ'TAKİ 17.25 EYLEMİNDE 2 GÖZALTI...

Kendilerini 'Gençtürk' olarak adlandıran grup, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının yıldönümünde, ATV-Sabah grubunun Balmumcu'daki binası önünde eylem yaptı. Saat 17.25'te 'Hırsız var' diye bağıran grup, pankart ve sloganlarla 17 Aralık sürecini protesto etti. Eylemci grup için polis ekipleri de binanın önünde hazır bekledi. TOMA'nın yanı sıra çok sayıda Çevik Kuvvet polisi eylemcilerin etrafında önlem aldı.
Grup adına basın açıklaması yapması beklenen Gençtürk Başkanı Ali Özsoy, konuşmasına başlamadan önce 'Hırsız Tayyip Erdoğan' diye slogan atınca, olay yerindeki sivil polisler hemen müdahale etti. Eyleme son vermesi istenen Özsoy devam edeceğini söyleyince, yine gruptan 1 kişi ile birlikte yaka-paça gözaltına alındı. Çevik Kuvvet polisleri de grubu çembere alarak bir süre bu şekilde bekledi. Arkadaşlarının neden gözaltına alındığını soran eylemcilere, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği için alındı" diye cevap verdi.
Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Haber: Zeki GÜNAL / İstanbul DHA

ÇAĞLAYAN'DAKİ İSTANBUL ADALET SARAYI ÖNÜNDE '17 ARALIK SERGİSİ'...

17 Aralık'ın yıldönümünde, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde "sembolik" 17 Aralık sergisi açıldı.
Protestocu gruplar tarafından düzenlenen ve "17/25 Yolsuzluk Sergisi" adı verilen sergide, çocuk havuzunun içinde gemi maketleri, sahte dolarlar ve saatler yer alıyor. 
Protesto için Adliye önüne gelenler de sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Özgür EREN / İstanbul DHA

 

BALIKESİR'DE MEŞALELİ VE DÜDÜKLÜ '17 ARALIK' PROTESTOSU


BALIKESİR Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) öncülüğünde 17 Aralık operasyonunun birinci yıldönümünde düdüklü, meşaleli yürüyüş düzenledi. Adı rüşvet iddialarına karışan siyasileri protesto eden grup, 17 ve 25 Aralık Haftasının Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası olmasını talep eden pankartlar taşıdı. 

BALDEP öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin katılımıyla Yeşilli Meydanı'nda saat 18.00'de bir araya gelen yaklaşık 750 kişi düdük çalarak 'Hırsız var', 'Saraya değil, emekçiye bütçe', 'Hırsız yönetim istemiyoruz' ve 'Gün gelecek, devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek' sloganları attı. Düdük çalan ve meşaleler taşıyan grup, Alihikmetpaşa Meydanı'na kadar yürüdü. BALDEP Dönem Sözcüsü Nazmi Kaçar, "17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk, nüfuz ticareti ve hukuk katliamları haftanız kutlu olsun. Biz buradan iktidar partisine sesleniyoruz; Adalet bir gün mutlaka kapınızı çalacak, sonsuza kadar kaçamayacaksınız. Ne yalanlarınız, ne yandaş medyanız, ne baskılarınız, ne yasaklarınız, ne saraylarınız sizi kurtaramayacak. Halk er veya geç sizin gerçek yüzünüzü görecek, hakkınızda gereği yapılacak. Önce bu dünyada sonra diğer tarafta hesabınızı vereceksiniz" dedi. 

İDRİS BAL'A TEPKİ 

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal'da Alihikmetpaşa Meydanı'ndaki etkinliğe destek verdi. Bir süre CHP eski Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan'la da görüşen Bal, eylem bitmeden alandan ayrıldı. İdris Bal'ın eyleme katılması birçok kişinin tepkisini çekti. Bal alandan ayrıldıktan sonra ismini vermek istemeyen bir kadın, "İdris Bal gibi yobazların aramızda yeri olamaz" diye konuştu.

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

 

KESK'TEN ŞİŞLİ'DE 17 ARALIK EYLEMİ

Şişli'de, KESK üyesi bir grup, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünde protesto eylemi yaptı.
Cevahir AVM önünde saat 18.30 sıralarında toplanan KESK üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, ellerinde pankart ve dövizlerle, slogan atarak Mecidiyeköy Meydanı'na kadar yürüdü.
Grup adına burada yapılan açıklamada, "17 Aralık operasyonunun üzerinden tam 1 yıl geçti. Daha ilk günden itibaren kamu kaynaklarının talana uğradığının ortaya çıktığı operasyonun üzerinin örtülmesi için çaba harcandı. Yolsuzluğun üzerinin örtülebilmesi için devlet kadroları hallaç pamuğu gibi adeta dağıtıldı. Cemaat soruşturması adı altında onbinlerce polis ve savcının yerleri değiştirildi" denildi.
Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Mehmet AKTARAN / İstanbul DHA


KESK İSTANBUL ŞUBELERİ PLATFORMU'NDAN KADIKÖY'DE EYLEM

KESK İstanbul Şubeleri Platformu, 17 Aralık'ın yıldönümünde Kadıköy'de yürüyüş ve protesto gösterisi düzenledi.
Akşam saatlerinde Kadıköy Altıyol'da toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Boğa Heykeli'nin önünden Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.
Ellerinde flamalarla yürüyüşe geçen ve sloganlar atan grup, “Yolsuzluk, Rüşvet, Yalan Düzenine Hayır" yazılı pankart da taşıdı. Zaman zaman alkışlarla, ıslık ve düdük çalarak hükümeti protesto eden grup, İskele Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, “Avukatları, gazetecileri, öğrencileri cezaevine doldurmak için temel hukuk ilkelerini ayaklar altına aldılar. Basın üzerinden peşinen herkesi suçlu ilan ettiler. Tek tip basın, tek tip üniversite, tek tip sendika, tek tip yargı ve sonuç olarak tek tip yaşam... Çürüyen düzenin ömrünü 1 gün daha fazla uzatmak için, her türlü akıl dışı, anti-demokratik, baskıcı ve faşizan uygulamaları hayata geçiriyorlad" dedi.
Grubun yürüyüşü sırasında Çevik Kuvvet ekipleri çevrede önlem aldı. Eylemciler, basın bildirisinin okunmasından sonra sessizce dağıldı.

Naci YÖNER / İstanbul DHA

 

MANİSA'DA CHP VE KESK'TEN 17 ARALIK YÜRÜYÜŞÜ


MANİSA'da 17 Aralık operasyonunun yıldönümünde CHP Manisa İl Teşkilatı ile KESK Manisa Şubeler Platformu tarafından iki yürüyüş düzenlendi. Polis, KESK üyelerinin Ak Parti Şehzadeler İlçe binasına yürüyüp siyah çelenk bırakmasına izin vermedi. 

17 Aralık operasyonunu yıldönümü nedeniyle Manisa'da CHP ve KESK tarafından iki ayrı yürüyüş düzenlendi. CHP Manisa İl Teşkilatı önünde toplanan yaklaşık 500'e yakın partili Aydın CHP İl Teşkilatı'ndaki mahkeme ve savcılık kararıyla kaldırılan 4 eski bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartlar eşliğinde yürüdü. Grup, 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Hırsız, fakir, katil AKP', 'Hırsız var' sloganları ve düdük çalarak Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Manolya Meydanı'nda toplanan partililer adına açıklamayı CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan yaptı. Kaplan, 17 ve 25 Aralık'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştüğünü belirtip, "Çünkü Cumhuriyet tarihi boyunca hükümet ve onun bakanları eliyle bir devlet, yurttaşların zenginliğini, kaynağını talan etmiştir. 17 Aralık, Cumhuriyet tarihinin son dönem AKP iktidarını nasıl rüşvetin içerisine nasıl talanın içerine, hırsızlıkların ortaya serildiği bir tarihtir. Dünyanın hiç bir yerinde hükümet ile devletin soyulduğu görülmemiştir. Her yıl 17 Aralık tarihinde yaşanan rüşvet ve hırsızlık olayını protesto edip, halkımıza unutturmayacağız" dedi. Açıklamanın ardından 15 dakika boyunca slogan atan partililer olaysız bir şekilde dağıldı. 

KESK'E POLİS İZİN VERMEDİ 

CHP'nin ardından KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri de yürüyüş yapmak istedi. Eğitim-Sen Manisa Şube binasının önünde toplanan KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, 200 metre mesafedeki Ak Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatın önüne yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Parti binasının köşesinde barikat kuran Çevik Kuvvet, grubun yürüyüşe ve parti binasını önüne siyah çelenk bırakmasına izin vermedi. Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel ile Büro-Sen Manisa Şube Başkanı Ali Gök, yaklaşık 15 dakikalık görüşmeye rağmen polisi ikna edemedi. Bunun üzerine grup Ak Parti'nin önüne siyah çelenk bırakamadan, '"Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Emekçiye değil hırsızlara barikat', 'Memleketi soydular, baba-oğul doydular' sloganları attı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen iki şube başkanı daha sonra siyah çelengi Ak Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binasının yakınındaki bir ağaca bıraktı. KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, 17 Aralık operasyonlarını yıldönümünde demokratik haklarını kullanmak istediklerini, ancak polis tarafından engellendiğini dile getirdi. Demirel'in açıklamasının ardından KESK üyeleri eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırdı.

İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, (DHA)


UŞAK'TA '17 ARALIK' YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ

UŞAK'ta yaklaşık 500 kişilik grup, 17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümünde ayakkabı kutularıyla yürüyüş düzenledi. Sık sık 'Hırsız var' diye bağıran grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 

Eğitim Sen Uşak Şubesi, CHP, ÖDP ve EMEP üyesi yaklaşık 500 kişi, saat 18.00 sıralarında, Uşak Belediye Binası önünde bir araya geldi. Eyleme CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, ÖDP İl Başkanı Mahmut Uludağ destek verdi. Boş ayakkabı kutuları ve üzerinde Osmanlıca 'Hırsız' yazılı afiş taşıyan grup, belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Sık sık 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Hırsız var' sloganları atan grup, bir banka şubesi önüne ellerindeki ayakkabı kutularını bıraktı. Grup, bankanın önüne fotokopiyle çoğaltılan paraları saçtı. 

Anıt önüne gelen grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş yaptı. Operasyonundaki yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadrolar ve yasaların hallaç pamuğuna çevrildiğini söyleyen Yavaş, "Kahramanlar bir günde hain ve darbeci, temiz eller savcıları ise kirli işler savcıları oldu. 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde karşı operasyonlarla bu gerçeği değiştiremezler. Meclis komisyonundaki görüşmelere karşı basın yasağı koysalar da bakanlarının itiraf niteliğindeki savunmalarını gizleyemezler. Alay edercesine 17 Aralık'tan bir gün önce dosyayı tümüyle kapatsalar da halkımızın vicdanlarında çoktan mahkum olmuşlardır. AKP çürüyen düzeninin ömrünü bir gün daha fazla uzatmak için her türlü akıl dışı, anti demokratik, baskıcı ve faşizan uygulamaları hayata geçiriyor. AKP gündem değiştirmeler, algı operasyonları, tehdit, baskı, antidemokratik yasalar ve 12 Eylül Anayasasına sığınmakla kendini kurtaramayacaktır. AKP işlediği suların hesabını verecektir" dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, (DHA)


YAĞMUR ALTINDA 17 ARALIK PROTESTOSU

İZMİR'in Konak İlçesi'nde bir araya gelen KESK, DİSK ve TMMOB ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 17 Aralık soruşturması sonrası yaşananları protesto etti. Yağmura rağmen basın açıklaması yapan grup, sık sık Ak Parti aleyhine slogan attı. 

Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00'da toplanan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve bazı sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 300 kişi, Ak Parti aleyhinde slogan atarak, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç yaptı. Kılıç, "Bugün 4 bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık operasyonunun üzerinden tam bir yıl geçti. Daha ilk günden itibaren AKP iktidarı, kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. Binlerce, polis, yargıç, savcı ve bürokratın yerleri değiştirildi. Cemaat bir günde darbeci oldu. Çıkarları çatışınca Cemaat yolsuzlukları, AKP ise Cemaat'in darbeci olduğunu hatırladı. Bu düzen yolsuzluk ve çürümüşlük üretiyor. Çünkü AKP'nin ekonomi programı ve arkasındaki zihniyet yolsuzluğu, rüşveti ve rant bölüşümünü bir anlayış olarak benimsemiş. Bugün Diyarbakır ve Muş'ta yapılan eylemlerde gözaltına alınan 22 KESK üyesi arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Gündem değiştirmelerle, algı operasyonlarıyla, tehdit ve baskılarla, anti demokratik yasalar ve 12 Eylül anayasasına sığınmakla AKP kendisini kurtaramayacaktır. AKP halklarımıza, emekçilere, barış ve demokrasi mücadelesi verenlere karşı işlediği suçların hesabını verecektir" dedi. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Tufan HAMARAT/ İZMİR, (DHA)


MERSİN’DE 17 ARALIK PROTESTOSU

MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu çağrısı ile toplanan eylemciler, 17 Aralık soruşturması yıl dönümünde hükümet protesto edildi. 


Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Sanatçılar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ‘Hırsız Var, ‘Kail Polis Hesap Verecek’, ‘Polis Simit Sat Onurlu Yaşa’ sloganları atarak Ak Parti Yenişehir İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. ‘AKP’nin Yalanına, Soygununa ve Hırsızlığına Karşı Alanlardayız’ yazılı pankart taşıyan eylemciler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yolu trafiğe kapatarak sloganlar eşliğinde yürüdü. Bazı eylemciler, yüzlerine hırsız maskesi takarak ellerindeki ayakkabı kutularını TOMA’nın önüne bırakmak istedi. 


Ak Parti İlçe binası önünde polis barikatı ile karşılaşan eylemciler, bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından kalabalık adına konuşan Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, "Bugün 4 bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık operasyonunun üzerinden bir yıl geçti. Ak Parti iktidarı kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini örtmek için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. Kısa süre önce kargalar güler diyerek reddettikleri cemaat yapılanmasının tasfiyesi adı altında on binlerce polis, yargıç, savcı ve bürokratın yerleri değiştirildi’’ dedi. 


Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)


GAZİANTEP’TE '17 ARALIK' PROTESTOSU


GAZİANTEP'TE bir grup geçtiğimiz yıl düzenlenen 17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde protesto yürüyüşü yaptı. 

Kırkayak Parkı’nda akşam saatlerinde toplanan aralarında CHP, HDP, KESK ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu grup, ellerinde ayakkabı kutularıyla sloganlarla Yeşilsu Parkı’na yürüdü. Polisin önlem aldığı yürüyüşte 'AKP’nin yolsuzlukları, kutulara, çuvallara sığmıyor. Yolsuzluk, yoksulluk, talana son. Halk için bütçe, halk için adalet' pankartları taşındı. CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve HDP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karayılan’ın da yer aldığı yürüyüşün ardından kalabalık, Yeşilsu Parkı’nda oturma eylemi yaptı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ali Ersönmez, "17 Aralık operasyonlarının üzerinden tam bir yıl geçti. AKP iktidarı, kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini ortaya çıkaran operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. 17 Aralık’tan bir gün önce dosyayı tümüyle kapatsalar da halkın vicdanlarında mahkum olmuşlardır. Ayakkabı ve çikolata kutularında para çalanlardan, evlerine para sayma makinesi koyup maaşlarımızı çalanlardan, emekçilere üç kuruş zammı çok görüp, bütçeden milyonları kaçak saraya aktaranlardan hesap soracağız" dedi. 

Grup, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularını ateşe verdi. 

Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, (DHA)


KESK ÜYELERİ BOŞ AYAKKABI KUTULARIYLA YÜRÜDÜ

ESKİŞEHİR'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri 17 Aralık operasyonunun yıldönümü nedeniyle ellerinde boş ayakkabı kutularıyla yürüyüş yaptı. 

Sağlık Müdürlüğü önünde akşam saatlerinde toplanan KESK üyesi yaklaşık 50 kişi slogan atarak Kanatlı Alışveriş Merkezi önüne yürüdü. Gruptakilerden bazıları yürüyüş sırasında bir işyerinin önündeki boş ayakkabı kutularını aldı. Ellerinde boş kutularla kanatlı Alışveriş merkezi önüne gelen grup burada yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı. Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan 30 kadar üniversite öğrencisi de 'Hırsızlardan,yolsuzlardan, katillerden hesap sormaya' yazılı pankart açtı. Öğrenciler basın açıklamasını yaptıktan sonra alışveriş merkezi önünden ayrıldı.

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, (DHA)


BODRUM'DA 17 ARALIK PROTESTOSU

BODRUM'da Birleşik Haziran Hareketi Forumu, 17 Aralık operasyonunun yıldönümünde protesto eylemi yaptı. 

Birleşik Haziran Hareketi Bodrum Forumu tarafından saat 18.00'de Bodrum Belediye Meydanı'nda 17 Aralık operasyonunun yıldönümü nedeniyle protesto eylemi yapıldı. Hareketin üyeleri ile CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, yönetim kurulu üyeleri ve Bodrumlularında destek verdiği eylem öncesinde polis meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup üyeleri ellerinde 'Hırsızlar haftası Kutlu Olsun', 'Onların Anayasasında Soygun Bizimkinde Direniş Var', 'İşçi Emekli Hani Bana Demiş', 'Her Yer Rüşvet Her Yer Soygun' yazılı pankartlar taşıdı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ferdi Arıbaş, "Dört devlet bakanı ve çocuklarının dahil olduğu başta Reza Zarrab, Ali Ağaoğlu gibi iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının üzerinden bir yıl geçti. AKP iktidarı kamu kaynaklarını kimlere nasıl talan ettirdiğini tüm çıplaklığıyla ortaya seren operasyonların üstünü örtmek unutturmak için bir yıldır elinden geleni yaptı. Evlerden milyonlar dolu kasalar çıktı. Bilirkişi raporlarıyla gerçekliği kanıtlanmış tapelerle yolsuzluğun boyutları ortaya döküldü "dedi. Gurup alkışlarla protestolarının tamamlayıp sessizce dağıldı.

Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),(DHA)

Kaynak:Haber Kaynağı