TÜM Türkiye 'Ahmet' için ayakta!

TÜM Türkiye 'Ahmet' için ayakta!

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA EYLEM VAR

Hatay'da ODTÜ eylemine destek vermek için düzenlenen eylem sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan için yurdun dört bir yanında protesto yürüyüşü düzenlendi.
 
 İZMİR'DE AHMET ATAKAN İÇİN PROTESTO
 
İZMİR’de yaklaşık 3 bin kişi, Hatay’daki ODTÜ destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş yaptı. 
 
Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 3 bin kişi daha sonra Basmane Maydanı’ndaki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Bulvarı’nda trafik şeridini kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. Bazı apartlanlardan balkonlara çıkanların alkışlı destek verdiği görüldü. En önde kendilerine 'Şehir bandosu' adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Ahmet’in katili AKP', 'Ahmet’in katili AKP’nin polisi' sloganları attı. Polis, grubun Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı’na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde TOMA araçlarıyla barikat kurdu. 
 
MÜDAHALEDEN SONRA GERİ ÇEKİLDİLER 
 
Basmane Meydanı’nda polisle göstericiler arasında uzun süre olaylar yaşandı. Polis TOMA araçlarıyla göstericilere su sıkarken protestocular da çevreden topladıkları banklarla barikat oluşturup, taş attı. Bir süre sonra polis önde TOMA araçları arkasında çevik kuvvet ekipleriyle harekete geçti. Göstereciler Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına ardından 2'nci Kordon’a çekildi. Bu sırada bazı göstereciler polise taş atarken, trafik levhalarını kırdı. Polisin sıktığı yoğun gazdan çevrede bulunanlar ve sivil gaz maskesi takmayan sivil polisler de olumsuz etkilendi. 
 
Öte yandan çevik kuvvetin arkasında görev yapan ve önceki eylemlerde sopayla müdahale ettikleri için eleştirilen sivil polislerin bu kez polis yeleği giydiği ve cop taşıdıkları dikkat çekti. Göstericiler önce Cumhuriyet Meydanı oradan da ikinci Kordon’dan eyleme başladıkları Gündoğdu Meydanı’na kadar çekildi. Göstericiler burada ateş yakıp beklemeye geçerken polis de müdahale etmedi. 
 
 
DENİZLİ’DE AHMET ATAKAN GERGİNLİĞİ
 
DENİZLİ’de, Hatay’daki ODTÜ'ye destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale edince olaylar yaşandı. Başına sopayla vurulan bir polis yaralanırken, iki eylemci gözaltına alındı. 
 
'Diren Denizli' isimli yaklaşık 200 kişilik bir grup, saat 19.30 sıralarında Çınar Meydanı’nda eylem yaptı. Hatay’da öldürülen Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto eden grup sık sık, 'Ahmetler ölmekle bitmez', 'Ağlama anne evlatların burada' sloganları attı. Grup, basın açıklamasının ardından Çınar Meydanı’ndan Gazi Bulvarı’na yürüyüşe geçmek isteyince polis müdahale etti. Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gruba basın açıklaması ve eylem yapabileceklerini, ancak yürümelerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bu sırada, ısrarla yürümek isteyen gruba polis, biber gazı sıktı. Eylemcilerden 3 kişi, elindeki pankartın sopası ile Denizli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nde görevli komiser Süleyman Bıyık’ın başına vurdu. Ardından da tekme ve tokatla saldırınca yere düşen polis yaralandı. Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan komiser Bıyık, tedaviye alındı. Polis, olayın ardından iki kişiyi gözaltına aldı. Grup, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini bildirdi. Gözaltına alınan eylemciler ifadelerinin ardından serbest bırakılınca grup dağıldı. 
 
 
 
AHMET ATAKAN'IN ÖLÜMÜ BURSA'DA PROTESTO EDİLDİ
 
HATAY’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) protestolara destek vermek ve 'Gezi Parkı' eylemlerinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için yapılan gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümü, Bursa'da protesto edildi. Yaklaşık 200 kişilik grup akşam saatlerinde Setbaşı Köprüsü'nde toplandı. Kalabalık pankartlarla ilk olarak Atatürk Caddesine yürüdü. Burada, 'Ahmet ölümsüzdür', 'Polis simit sat onurunla yaşa', Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atan grup caddenin iki şeridini trafiğe kapattı. Daha sonra 200 kişilik kalabalık İnönü Caddesini kullanarak Ak Parti İl Başkanlığı önüne geldi. Burada geniş güvenlik önlemi alan polislerle karşılaşan grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
 
ANTALYA AHMET ATAKAN İÇİN YÜRÜDÜ
 
HATAY’da ODTÜ eylemlerine destek için düzenlenen gösteride ölen Ahmet Atakan için Antalya’da yaklaşık 2 bin kişi yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup, hükümet istifa sloganları attı.
 
Aydın Kanza Parkı’nda saat 19.00 sıralarında toplanan grup Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 bin kişiden oluşan grup Ahmet Atakan’ın ölümünü sloganlarla protesto etti. Güllük Caddesi’nden geçen gruba, apartmanlardan da destek sloganları geldi. 'Bu daha başlangıç’, 'Ahmet’in hesabı sorulacak’, 'Hükümet istifa’ sloganları atan grup, Cumhuriyet Meydanı’na girmeden önce Antalya Valiliği önüne geldi. Burada polisin önlem alması üzerine grup yönünü Cumhuriyet Meydanı’na çevirdi.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına yapılan basın açıklamasında, “Polis baskısı bir can daha aldı. Tayyip Erdoğan polis için 'Canla başla çalıştılar' demişti. O destek bir canımızı daha aldı. Tayyip Erdoğan halkına karşı bir savaş hükümetidir. Hatay’da 3 canın alınmasının sebebi Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki savaşı Türkiye’ye taşımasıdır” diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından bir süre Atatürk Heykeli önünde oturmaya eylemi yapan grup daha sonra Ak Parti İl Binası’na doğru yürüyüşe geçti. 
 
HATAY'A DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
 
ADANA'da yaklaşık 300 kişi, Hatay'da ölen Ahmet Atakan için yürüyüş yaptı. 
 
Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yürüyüş, 5 Ocak Meydanı'nda başladı. Üzerinde Hataylı ölen gençlerin fotoğraflarının yanı sıra 'Faşizme ve polis terörüne teslim olmayacağız' yazılı pankart açan grup, 'Hatay halkı yalnız değildir' sloganı atarak yürüyüşe geçti. Hükümet aleyhine de slogan atan eylemciler, Çakmak Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nı takip ederek Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Parkta bekleyenler tarafından alkışlarla karşılanan eylemciler, burada ortak basın açıklaması yaptı. Tertip komitesi adına açıklamayı okuyan Güven Boğa, "Halka yönelik saldırılar biran önce son bulmalıdır. Kolluk güçleri meydanlardan geri çekilmeli, saldırıların sorumluları yargılanmak üzere görevden el çektirilmelidir. Olayların siyasi sorumlusu Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetidir. Başbakan ve hükümet halktan özür dilemeli ve istifa etmelidir" dedi. Grup, Atatürk Parkı'nda beklemeye devam ediyor. 
 
MUM YAKIP ANDILAR 
 
Hatay'da ölen Ahmet Atakan'ı anmak için Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan onlarca kişi, mumlar yakıp barış simgesi oluşturdu. Gezi Parkı eylemlerinde ölenleri ve Ahmet Atakan'ı anmak için saygı duruşunda bulunarak hükümet aleyhine slogan atan grup, bir süre marşlar okudu. Gruptakilerden bazılarının ağladığı görüldü. Polisin müdahale etmediği grubun park içinde bekleyişi sürüyor. 
 
TGB, AHMET ATAKAN'IN ÖLÜMÜYLE AK PARTİ'Yİ SUÇLADI
 
TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) Kayseri şubesi Hatay’da meydana gelen gösteriler sırasında Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Ak Parti’yi protesto etti.
 
Cumhuriyet meydanında toplanan yaklaşık 20 kişilik grup adına konuşan TGB il yöneticisi Burak Gürler, Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesiyle Ak Parti iktidarının eline kan bulaştığını belirtti. Gemilerin artık yakıldığının altını çizen Burak Gürler, "Ülkemizde ağır bir diktatörlük uygulanmaktadır. Mısır ve Suriye halkına saldıran ve savaş planları yapan Ak Parti, esasında kendi zalimliğini gizlemeye çalışıyor. Türk milleti bu yalanları boşa çıkarmakta ve direnmektedir. Ak Partiyi titreten sonbahar geldi" dedi. 
 
'Ahmet Atakan Ölümsüzdür' yazılı pankart arkasında sloganlar atan grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. 
 
 
ZONGULDAK'TA, AHMET ATAKAN PROTESTOSU
 
HATAY'daki gösterilerde Ahmet Atakan'ın yaşamını yitirmesinin ardından Zonguldak'ta bir araya gelen yaklaşık 70 kişilik grup protestoda bulundu.
 
Madenci Anıtı önünde toplanan, aralarında TGB, İşçi Partisi, CHP Gençlik Kolları, TKP ve Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Kollektifi üyelerinin yer aldığı grup, Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan için saygı duruşunda bulundu. Kalabalık, daha sonra, 'Her yer ODTÜ, her yer direniş', 'Bu daha başlangıç, direnmeye devam', 'Her yer Hatay, her yer direniş' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan TGB Zonguldak Şubesi Başkanı Tolga Toy, Ahmet Atakan'ın ölüm haberi ile sarsıldıklarını söyledi. Toy, "Onlar TOMA'larının arkasına saklanıp, halkın kafasına nişan alıp, öldürmeye kalkabilir ve hatta öldürebilirler, ama birer korkak olmaya mahkumlar" dedi.
 
Kalabalık, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri 3 ampulu yere atarak kırdı. Grup daha sonra Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında cadde araç trafiğine kapanırken, caddenin bir şeridini ulaşıma açık tutmaya çalışan polis ile eylemciler arasında tartışmalar yaşandı. Kalabalık, Valilik önünde bir süre daha slogan atarak dağıldı.
 
İZMİT'TE YAKLAŞIK 500 KİŞİ AHMET ATAKAN İÇİN YÜRÜDÜ
 
İZMİT'te Cumhuriyet Parkı'nda toplanan kalabalık bir grup, Hatay'da dün geceki eylem sırasında Ahmet Atakan adlı gencin ölümünü protesto etti. 
 
ODTÜ öğrencilerine destek vermek amacıyla düzenlenen eylemde polisin müdahalesi sırasında sıkılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu öldüğü ileri sürülen Ahmet Atakan'ın resmi bulunan poster de taşıyan yaklaşık 500 kişilik grup bir süre Cumhuriyet Parkı'nda slogan attı. Eylemci grup daha sonra yine aynı posteri taşıyarak, sloganlarla yürüyüşe geçti. Grup, İnönü Caddesini takiben Acısu yokuşundan aşağı inerek yürüyüş yolundan 'İsyan Devrim Özgürlük', 'Hepimiz Ahmet'iz Hepimiz Ali'yiz', 'AKP'nin Polisi Ahmet'in Katili', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganlarıyla yürümeye devam etti. Protesto yörüşüyü nedeniyle polis Perşembepazarı mevkiinde bulunan Ak Parti binası çevresinde geniş önlem aldı. Eylemciler, bir süre AK Parti İl Binası önünde oturma eylemi yaptı. Daha sonra tekrar sloganlar atarak Cumhuriyet Parkı'na yürüdü.
 
 
ÇANAKKALE'DE EYLEMCİLERLE POLİS ARASINDA ARBEDE
 
ÇANAKKALE'de, Hatay'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapan 200 kişilik grup ile AK Parti binası önünde bekleyen Çevik Kuvvet polisi arasında arbede yaşandı. Polisin gazla, eylemcilerin ellerindeki sopalarla müdahale ettiği olaylarda 7 kişi gözaltına alınırken, 3 polis de yaralandı.
 
Esenler Mahallesi'ndeki Özgürlük Parkı'nda toplanan 200 kişilik grup, pankart açıp yürüyüşe geçti. İzinsiz yapılan yürüyüş nedeniyle polis 2 kilometre boyunca eylemcilerin yanında yürüyüp uyarılarda bulundu. Grup, karayolunu kapatarak yürüyüşünü sürdürdü. Yalı Caddesi'ndeki AK Parti binasına ulaşan grup, burada bekleyen Çevik Kuvvet’e yumurta attıp, ellerinde bayrakların sopalarıyla saldırıda bulundu. Bunun üzerine Çevik Kuvvetin gazlı müdahalesi geldi. Yaşanan arbedede eylemciler arasında kalan Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru da gazdan etkilenip baygınlık geçirdi. Polise ilk müdahaleyi eylemciler arasında yer alan bir doktor yaptı. Olay yerine beklenen ambulans gecikince iyice fenalaşan polis memuru, polis otosuna bindirilerek Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çevik Kuvvette görevli bir polis memurunun omuzu çıkarken, bir polis memuru da sol kolundan yaralandı.
 
Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu da olay yerine gelerek gelişmeleri takip etti ve ekipleri yönlendirdi. Güvenlik Şube Müdürü Şafak Özkan, defalarca megafonla gruba, 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet ettikleri uyarasında bulunup, dağılmaları istedi. Ancak, eylemciler uzun süre slogan atıp, direndi. 2 saat süren olayların ardından 7 eylemci gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise sokak aralarına girerek, dağıldı.
 
 
 
MERSİN'DE HATAY'A DESTEK YÜRÜYÜŞÜ
 
MERSİN'de geçtiğimiz gün Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nde ODTÜ eylemine destek için düzenlenen gösteride yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan için yürüyüş düzenlendi. 
 
Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Barış Meydanı'na doğru ellerinden pankartlarla sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Barış Meydanı'na gelen grup, 'Katil polis', 'Bunun hesabı sorulacak' ve 'Hükümet istifa' sloganları atmaya devam etti. Grup, buradan tekrar yürüyüşe geçmek isteyince yürüyüşe izin vermeyen polis ile eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu arada grup tekrar yürüyüşe geçmek istediği sırada çevik kuvvet polisleri cop kullanarak grubu dağıttı. Olaylar sırasında 8 kişi polis tarafından göz altına alındı.