"TÜM MÜSLÜMANLAR TERÖRİSTTİR"

"TÜM MÜSLÜMANLAR TERÖRİSTTİR"

Müslümanlara Wikipedia üzerinden hakaret

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın İngiltere'deki temsilcileri, hükümet görevlilerine tahsis edilmiş bilgisayarlar ile site üzerinde yapılan bazı değişikliklere tepki gösterdi.
BBC, 2006'da bu bilgisayarlardan birinden, peçe tartışması ile ilgili bir sayfaya "Tüm Müslümanlar teröristtir" ifadesinin eklendiğini tespit etti. Bu yorumun altı dakika sonra bir Wikipedia gönüllüsü tarafından silindiği belirlendi.

BBC'nin haberine göre, Wikimedia UK'den Stevie Benton ise BBC'ye yaptığı açıklamada, "Wikipedia'nın bu şekilde kötü amaçla kullanılmasını dehşet verici buluyoruz" dedi.
İngiltere Müslüman Konseyi Sözcüsü Nasima Begüm de BBC'ye yaptığı açıklamada, bu tip tavırların toplumda gereksiz bir korku ve düşmanlık ortamı yarattığını söyledi. Begüm, "Hükümetten birinin, böylesine kışkırtıcı yorumlar yapması çok kaygı verici" diye konuştu.
Hükümet soruşturuyor
İngiltere hükümeti bu gelişme üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Wikipedia üzerinde yapılan değişiklikler iğrenç. Bu davranış kesinlikle kamu kurumlarında çalışanların uyması gereken kurallara aykırıdır ve hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadesi yer aldı.
Hükümet, görevlilerine tahsis edilmiş bilgisayarlar ile Wikipedia üzerinde yapılan bazı değişiklikleri soruşturuyor.
BBC, 100'den fazla uygunsuz içeriğin Wikipedia'ya, hükümet görevlilerine tahsis edildiği bilinen iki IP adresi üzerinden girildiğini belirledi.
Bu adresler üzerinden Wikipedia'da yapılan değişikliklerde Liverpool kulübü, Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Manchester United'ın yıldız fuıtbolcusu Wayne Rooney ve Libertines grubunun solisti Pete Doherty hakkında hakaret içeren ifadeler yer alıyor.
2002 yılında, dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in adının karıştığı bir skandalla ilgili bilgilerin de üç sene sonra yine hükümet görevlilerine tahsis edilmiş bilgisayarlar üzerinden silindiği belirlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giyen Peter Foster'dan ucuz fiyata iki daire alan Blair, daha sonra bu davranışı nedeniyle kamuoyu önünde özür dilemişti.

(BBC)