Tüm mal varlıklarına el konuldu

Tüm mal varlıklarına el konuldu

Gözaltından önce mal varlıklarına el konulmuş.

GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞ 

17 Aralık 2013 sabahı başlatılan ve gündemde bomba etkisi yapan "Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ardından, meydana gelen gelişmelerden medyada hazırlıksız yakalandı. Ortaya atılan iddia ve belgelerin çokluğu ile şaşkına dönen medya, bir yandan iktidar baskısı korkusu, öte yandan ise iddiaların gerçekliğine duyulan kuşku yüzünden ilginç yöntemlere başvurdu. Buna örnek olacak bir haberde medya devi Hürriyet Gazetesinden geldi. Çok önemli bir manşeti her nedense ekonomi kategorisinde küçük bir haber olarak saklayan haberin içeriği ise çok dikkat çekiciydi.

İstanbul Emniyeti’nin düzenlediği Büyük Rüşvet operasyonundan bir gün önce, İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nin gözaltına alınacak kişilerin malvarlıklarına el konulmasına dair karar verdiği ortaya çıktı. Hiç bir yerde yayınlanmamış olan bu haberi Hürriyet gazetesi internet sitesinde görenler gözlerine inanamadılar. Çünkü çok önemli bir bilgi içeren bu haberi site editörleri ekonomi bölümünde yayınlamışlardı. Hürriyet internet sitesinin böyle büyük ve güncel bir bilgi içeren haberi neden gözlerden sakladığı ise anlaşılamadı. 

MAL VARLIKLARINA EL KONULANLARIN LİSTESİ 

Aynı haberde mal varlıklarına el konulan şahıs ve şirketlerinde uzun bir listesi yer alıyor. Verilen listede 17 Aralık operasyonunda göz altına alınanların kendilerine ya da yakınlarına ait mal varlıklarına el konulduğu anlaşılıyor. Buna göre, mal varlıklarına el konulanların ve firmaların listesi şu şekilde.
İstanbul18 Sulh Ceza Mahkemesi’nin tüm malvarlıklarına el koyduğu isim ve şirketler şöyle: “Abdullah Happani, Barış Güler, Emin Hayyam, Fatma Aslan, Rıza Sarraf (Reza Zarrab’ın Türk vatandaşı olduktan sonraki ismi) Rüçhan Bayar, Salih Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan, Mohammad Zarrab, Are Havacılık A.Ş. , Aybüke Medikal Danışmanlık, Borden Turizm ve Nakliye, Cameron Denizcilik ve Kıymetli Madenler, Durak Döviz Duru Döviz, ECB Kuyumculuk, İlsam Dış ticaret, M1 Yapı, Nargis Uluslararası Dış Ticaret, NEG Finansal Danışmanlık, NNR Uluslararası Ticaret, Rainbow Mano Commercial Brokers (Dubai merkezli, İstanbul Şubesi), Royal Denizcilik, Royal Holding, Safir Altın, Simay Altın, Taşbşı Kıymetli Madenler, Tümay Altın, Volgan Gıda Dış Ticaret.

Kaynak:Haber Kaynağı