TÜM DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

TÜM DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü tüm dünyayı şoke edecek açıklamayı yaparak bir de fotoğraf yayınladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ve Irak'ta süren savaşta çocukların da kullanıldığını duyurdu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) Pazartesi günü yayınladığı raporda Suriye hükümetine karşı savaşan muhaliflerin çocukları da militan olarak kullandığını duyurdu.

Ücretsiz eğitim gibi fırsatlar sunularak çocukların cepheye gönderildiği belirtilen raporda Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi örgütlerin çocuklara silahlı eğitim verdiği ve daha sonra onları intihar saldırılarında kullandığı açıklandı.

cocuklarsavasiyor.jpeg

Olaylara yakından tanıklık edenlerin verdiği bilgilerle hazırlanan raporda Batı destekli Özgür Suriye Ordusu, Nusra Cephesi, İslami Cephe gibi örgütlerin de çocukları kullandığı açıklandı. Raporda ayrıca Kürt kontrolü altındaki bölgelerde de çocukların cepheye gönderildiği bildirildi.

Raporda savaşırken hayatını kaybeden çocuk sayısına yer verilmezken Suriyeli Şiddet İzleme Merkezi 2011’den bu yana ölen militan erkek çocuk sayısını 194 olarak duyurmuştu.

Kişisel tanıklıklara da yer veren raporda Nusra Cephesi’nden 16 yaşındaki Mecid, kendisi gibi birçok çocuğun Ürdün sınırındaki Deraa şehrinde örgüte katıldığını ifade etti. Mecid ayrıca örgütteki üst düzey militanların çocuklara çoğu zaman “Allah sizi seçti” dediklerini de söyledi.

Raporda çocukların ‘sniper’ kullanmak üzere eğitildiği ve cephelere mühimmat taşıdıkları da belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı