TÜİK AÇIKLADI; İŞTE 15 OCAK ZAMMI

TÜİK AÇIKLADI; İŞTE 15 OCAK ZAMMI

Yakın zamanda zam oranı ve yeni maaşlar hakkında açıklama yapıldı. 15 Ocak’ta memurlar ve sözleşmeliler zamlı maaşlarını alabilecekler.

Bir taraftan ekonomik kriz,diğer yandan artan hayat pahalılığı çalışanlar, emekliler, kısaca ev geçindiren herkes için zor bir yıl daha başladı. 

VİP UÇAKLARA PARA VAR ÇALIŞANA YOK

Devlet yöneticileri yeni makam araçları, VİP uçaklar alırken başta memurlar olmak üzere tüm çalışanlar % 3 oranında artış ile yetinmek zorundalar. Devlet özendirdiği vatandaşına çocuk başına en çok 48 TL destek olacak. Bir kutu mama ise 22.TL. İşte memurların 15 ocakta alacakları zam ve aile yardımı parası.

İSTATİSTİK HAYAT PAHALILANMADI DEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafında yapılan açıklamasından sonra enflasyon farkı alamayacağını öğrenen memurlar, zamlı maaşlarını almak için 15 Ocak 2017 tarihini bekliyor. Memurlar ilk zamlı maaş ile birlikte 2017 yılının ilk yarısı için geçerli olacak zamlı aile yardım ödeneğini de alacaklar

FARK YOK

Türkiye İstatistik Kurumu yaptığı açıklamadan sonra enflasyon farkından ümidini kesen memurlar, ilk zamlı maaşları ile birlikte 2017 ilk yarısı için geçerli olan zamlı aile yardım ödeneğini de alacaklar.

15 OCAK BEKLENİYOR

2017 yılı zamlı maaşlar için milyonlarca memur 15 Ocak’ı bekliyor. Yakın zamanda zam oranı ve yeni maaşlar hakkında açıklama yapıldı. 15 Ocak’ta memurlar ve sözleşmeliler zamlı maaşlarını alabilecekler.

ENFLASYON ARTMAMIŞ

Yapılan açıklamaya göre göre Ocak zammı, toplu sözleşmede ‘’ yüzde 3 zam+ oluşursa enflasyon farkı ‘’ olarak belirlenmişti. Enflasyon farkı oluşmasını bekleyen memurlara, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) yaptığı açıklama ile 2016 yılının ikinci yarısında enflasyon yüzde 5’i aşmadığı için fark oluşmadığı bilgisini verdi.

%3 ARTI AİLE ÖDENEĞİ

Memur maaşlarına yapılan yüzde 3’lük zam ile birlikte aile yardım ödeneği de Ocak ayında artış gösterdi. Eş için aile yardım ödeneği 2016 yılında 199,01 lira olarak belirlenmişti, bu rakam 2017 yılının ilk yarısı için 204,99 lira olarak belirlendi.

İŞTE ÇOCUK YARDIMI

2017 yılının ilk yarısında aile yardım ödeneği 0 – 6 yaş arası çocuklar için 48,03 lira olarak belirlenirken diğer yaş gruplarında yer alan çocuklar için 24,01 lira olarak belirlendi.

İlgili Haberler