TUĞRUL TÜRKEŞ İLE İLGİLİ BOMBA İDDİALAR

TUĞRUL TÜRKEŞ İLE İLGİLİ BOMBA İDDİALAR

İkinci eşinden olan oğluna 400 bin lira değerinde lüks bir Jeep aldın mı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan gelen bakanlık teklifini kabul etmesinin yarattığı şok sürerken rüşvet karşılığı bakanlığı kabul ettiği ileri sürüldü.

ERDOĞAN İLE GİZLİCE GÖRÜŞEN MHP'Lİ

7 Haziran Seçimleri’nden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la gizlice görüşen MHP’linin de Türkeş olduğu iddia ediliyor. Bir vatandaş, Türkeş’i, “Yazıklar olsun” diye protesto etti. 

MHP’nin kurucusu Alpaslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş, bugün 18.00’da Başbakanlık Konutu’nda Davutoğlu ile görüştü. Davutoğlu’nun kuracağı geçici hükümette başbakan yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılan Türkeş, konuttan ayrılırken bir vatandaş, “Yazıklar olsun sana” diye bağırdı. 

"KAHROLDUM, LANET OKUYORUM"

El Cezire Türk’ün haberine göre; adının Adem Durkut ve MHP Keçiören İlçe Teşkilatı üyesi olduğunu belirten belirten kişi, daha sonra gazetecilere, "Ben Alparslan Türkeş'in öz oğluyum. Ben oğluma Türkeş'in adını verdim. Her günüm Türkeş'in kabrinde geçer, babasının kabrine 4 Nisan'da gider. Annesinin kabrine dahi gitmez. Kendisini çok çok severdim, çok üzülüyorum. Türkeş'in evlatları bize emanet, kahroldum, lanet okuyorum" dedi.

İDDİALAR ÇOK ÇEŞİTLİ

MHP, kesin ihraç istemiyle disipline sevkedilen Türkeş’le ilgili iddialarla çalkalanıyor. Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre; MHP kulislerinde Türkeş’in piyasaya 1 milyon lira borcu olduğu, Deniz Baykal’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ve borçlarına rağmen ikinci eşinden olan oğluna 400 bin liraya jeep aldığı öne sürülüyor. 

MHP kulislerinde Türkeş hakkında şu iddialı sorular ortaya atıldı:

- Piyasaya 1 milyon TL borcun olduğu doğru mu?

- Erdoğan ile yaptığın görüşmede sana ne vaad edildi ?

- İkinci eşinden olan oğluna 400 bin lira değerinde lüks bir Jeep aldın mı?

- Piyasaya borcun olduğun doğru ise oğluna Mercedes marka jeep nasıl aldın?

“BEN GÖRÜŞMEDİM’’ DEMİŞTİ AMA...

Seçimlerden ardından CHP eski lideri Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Konutu’nda görüşmesinden sonra MHP Başkanlık Divanı üyesi bir vekilin de Erdoğan ile biraraya geldiği ortaya çıkmıştı.

"O İSMİ ARIYORUM" DEMİŞTİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli bilgisi dışında yapılan gizli görüşme hakkında, “O ismi arıyorum bulunca gerekeni yapacağım” diyerek ihraç imasında bulunmuştu. Adı Erdoğan ile görüşmede geçen Tuğrul Türkeş ise olaya sert tepki gösterip,”Ben görüşmedim haberler yalan” açıklaması yapmıştı.

Ancak MHP kulislerine yansıyan iddialara göre; Bahçeli’nin aradığı vekile ilişkin partiye el altından kamera görüntüsü servisi yapıldı. Bu görüntüler MHP’nin bir Genel Sekreter Yardımcısı tarafından alınarak Bahçeli’ye ulaştırıldı.

BAHÇELİ’YE CD'Yİ GİZLEDİ

Bahçeli’nin makam odasında izlenen görüntülerde Tuğrul Türkeş’in kendi kullandığı özel otomobilile akşam saatlerinde Dışişleri Konutu’na giriş ve çıkışının net olarak görüldüğü bildirildi. Bu CD kamuoyundan gizlendi.

BAHÇELİ'NİN ELİ GÜÇLENDİ

Bahçeli vekil sayısının 79′a düşüp HDP’nin altında kalmamak ve ana muhalefet partisi olamama riski nedeniyle Türkeş’i ihraç edemedi. Türkeş’in merhum Alpaslan Türkeş’in oğlu olması ve ihracın parti tabanında yaratacağı tepki de bunda dol oynadı. O dönem Türkeş’i partiden ihraç etmeyen Bahçeli’nin son olayla eli güçlendi. Bakanlık teklifini kabul etmesi Türkeş’in yıllar önce Genel Başkan adayı olduğu partisinden ihraç edilmesinin önünü açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı