TTB Başkanı Aktan’dan Avni Mutlu'ya telefon: "Bu utanca son verin."

TTB Başkanı Aktan’dan Avni Mutlu'ya telefon: "Bu utanca son verin."

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. A. Özdemir Aktan, İstanbul’da gönüllü sağlık hizmeti veren doktorların gözaltına alınmasıyla ilgili Vali Hüseyin Avni Mutlu telefonla arayarak gözaltına alınan sağlıkçıların bir an önce serbest

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. A. Özdemir Aktan, İstanbul’da gönüllü sağlık hizmeti veren doktorların gözaltına alınmasıyla ilgili Vali Hüseyin Avni Mutlu telefonla arayarak gözaltına alınan sağlıkçıların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
TTB tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’da Gezi olayları sırasında Osmanbey’deki Ramada Otel’de kurulan revirlerde yaralılara gönüllü sağlık hizmeti vermekte olan hekimlerin polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındığı belirtildi.

Bu bilgi üzerine TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. A. Özdemir Aktan’ın derhal İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile telefonda görüştüğü, gözaltına alınan sağlıkçıların bir an önce bırakılmasını ve “bu utanca” hemen bir son verilmesini istediği kaydedilen açıklamada, Vali Mutlu’nun da Aktan’a konu ile alakadar olacağını belirttiği ifade edildi. TTB’nin sağlıkçıların gözaltına alınmasıyla ilgili Sağlık Bakanı ile görüşme çabalarının ise sürdüğü kaydedilen açıklamada, “Daha önce yaptığımız açıklamalarda da duyurduğumuz üzere, yöneticiler ne derse dersin, ne buyurursa buyursunlar, sağlık çalışanlarının görevi, sağlık hizmetine ihtiyaç olan yerde bulunmak, bu hizmeti sunmaktır.

İstanbul Valisi’ni hemen şimdi görevini layıkıyla yapmaya, yaşanan şiddeti durdurmaya, hekimlik andı gereği görevini icra eden meslektaşlarımızı serbest bırakmaya çağırıyoruz” denildi.