TSK’DAN MİSLİYLE KARŞILIK

TSK’DAN MİSLİYLE KARŞILIK

Suriye sınırında hareketlilik artıyor…

Birkaç gündür Türkiye’nin sınır bölgesi, Suriye’den atılan ve topraklarımıza düşen havan mermilerini konuşuyor. Vatandaşları endişelendiren fakat can kaybına neden olmayan bu olayların ardından TSK bir açıklama yaptı.

Suriye'nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD militanları ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

Çatışmaların ardından sınır hattında zırhlı araçlarla yoğun önlem alınırken, dün sınırı aşan 2 havan mermisine TSK tarafından angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık verildi. Misliyle karşılık verilen hedeflerin ise IŞİD hedefleri mi yoksa YPG hedefleri mi olduğu konusunda bir açıklama yapılmadı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Şanlıurfa) Gültepe Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Suriye tarafında meydana gelen çatışmalar esnasında;

a. Saat 11.10 sularında, sınırın 650 metre Türkiye tarafına, Akçakale / Yağmuralan köyü bölgesinin bir km kadar kuzeybatısına boş araziye bir adet 23 mm.lik Uçaksavar mermisi;

b. Saat 13.35 sularında, sınırın 1.5 km Türkiye tarafına, yine Akçakale / Yağmuralan Köyü'nde boş bir araziye bir adet 81 mm.lik havan mermisi düşmüştür.

Angajman kuralları gereği, belirlenen hedeflere misliyle mukabelede bulunulmuştur. Türkiye tarafına seken mermiler neticesinde herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. "

Kaynak:Haber Kaynağı