TSK'DAN HARD DİSK SORUŞTURMASI

TSK'DAN HARD DİSK SORUŞTURMASI

.

 TÜBİTAK'ın "5 Nolu Harddisk" Raporuna Soruşturma

TÜBİTAK'ın "5 nolu harddisk" raporuyla ilgili, Genelkurmay Başkanı'nın talimatıyla Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

TÜBİTAK'ın "5 nolu hard disk" raporuyla ilgili, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in talimatıyla Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden 5 no’lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının TÜBİTAK bilirkişilerince belirlenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi. Bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla Donanma Askeri Savcılığı, 5 no’lu harddisk konusunda detaylı araştırma başlattı.


GÖLCÜK'E KİMİN GİRİP ÇIKTIĞI ARAŞTIRILACAK


5 no’lu harddisk Gölcük'teki donanma üssünde 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunmuştu. Hard disk taban parkeleri altında gizlenmiş olarak ele geçirilmişti. Bu açıdan Donanma Askeri Savcılığı, Gölcük'e o dönemde kimlerin girip çıktığı, harddisk ve bulunduğu odaya kimlerin ulaşabileceği konusunda detaylı bir araştırma yapacak.


HARDDİSKE DAYANARAK SUBAYLAR CEZALANDIRILDI


Savcılar, Gölcük’te ele geçirilen harddiske belgeye dayanarak, aralarında eski kuvvet komutanları da olmak üzere 163 subay hakkında iddianame hazırladılar. Yapılan yargılama sonucu subaylar çeşitli cezalara çarptırıldılar.


BALYOZ MAHKEMESİ İNCELEME TALEBİNİ REDDETTİ


Balyoz davası görülürken mahkeme, sanıkların ve avukatlarının, harddiskte yer alan belgelerin çoğunun sonradan üretilmiş olduğu yönündeki itirazlarını ve harddiskin TÜBİTAK’ta ayrıntılı bir incelemeye tâbi tutulması talebini reddetti.


POYRAZÖY DAVASINA BAKAN MAHKEME TALEBİ KABUL ETTİ


Ancak Poyrazköy davasına bakan mahkeme bu yöndeki talebi kabul edince, harddisk TÜBİTAK uzmanları tarafından İncelendi. TÜBİTAK'ın 20 Ocak 2014'te mahkemeye gönderdiği raporda, "Bazı dosyaların 28.07.2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir.” bulgusu yer aldı.

Harddiskle sonradan oynanmış olabileceği anlamına gelen bu yeni bulgu çerçevesinde de Genelkurmay Başkanı Özel'in talimatıyla yeni bir detaylı soruşturma başlatıldı.