TSK Silivri'de Tutsak Öcalan Zafer Komutanı

TSK Silivri'de Tutsak Öcalan Zafer Komutanı

'SİLAHLI KUVVETLER SİLİVRİ'DE TUTSAK'

AKAYDIN: SİLAHLI KUVVETLER TUTSAK, ZAFER KOMUTANI ABDULLAH ÖCALAN
 
Tolga YILDIRIM/ANTALYA

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, "Çok acıklı ama şu anda silahlı kuvvetlerimiz Silivri'de tutsak ve zafer komutanı Abdullah Öcalan" dedi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Cumhuriyet'in Kazanımları' başlıklı panele, gazeteci yazar Gürkan Hacır ve Ümit Zileli ile yazar Orhan Karaveli katıldı. Panelde Gürkan Hacır'ın yönettiği 'Çoban Ateşi' adlı belgesel film gösterildi.
 
'SİLAHLI KUVVETLER SİLİVRİ'DE TUTSAK'
 
Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, iki yıl önce anayasa için referandumun yapıldığı süreçte ikinci cumhuriyetin başladığı yönünde görüşlerini aktardığını hatırlattı. İkinci cumhuriyetin üniversite ve yargının ele geçirilmesi ile çoktan başladığını kaydeden Akaydın, "Silahlı kuvvetlerimiz de ele geçirildi. Çok acıklı ama şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri Silivri'de tutsak ve zafer komutanı da Abdullah Öcalan" diye konuştu.
 
TÜRKİYE BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDE
 
Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mektuba ilişkin eleştirilerde bulunan Akaydın, Türkiye'nin dörtlü kumpanya içerisinde yer aldığını ve ulusal medyada doğru yolda ilerlendiği yönde konuşmalar yapıldığına değindi. Abdullah Öcalan, İsrail, ABD ve Recep Tayyip Erdoğan dörtgeninde Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Ortaoğu'nun yeniden şekillendirilmesinin hesap edildiğini aktaran Akaydın, "Misak-i Milli nasıl olduysa genişledi. Birdenbire Lozan'ın üstüne çıktı. Ama bunu gerçekten Kuva-i Milliyeci Türk halkına yutturmanın yolu bulunmuş gibi. Türkiye sanki büyüyecekmiş, sanki yeni bir Osmanlılık Ortadoğu'ya geliyormuş gibi hava var. Çok tehlikeli bir hava" dedi.
 
Türk ordusunun tutsak olduğunu aktaran Başkan Akaydın, "90 sene önce Malta'da İngilizlerin tutsağıydı, şimdi artık Türkiye topraklarında. Türk ordusunun Genelkurmay Başkanı ağırlaştırılmış müebbetten yargılanıyor. Tanıklar PKK'nın gizli tanıkları" diye konuştu.
 
ÇOBAN ATEŞİ BELGESELİNİN İKİNCİSİ ÇEKİLECEK
 
Gazeteci yazar Gürkan Hacır ise 6 ay süren belgesel film çekimlerinin 6 ilde yapıldığını ve 100 kilometre yol kat ettiklerini söyledi. Belgeselde 200 saatlik çekimin montajlanarak oluşturulduğunu aktaran Hacır, belgeselin ikincisini de hazırlamayı planladığını söyledi. Panelde gazeteci yazar Ümit Zileli ve yazar Orhan Karaveli de belgesel film hakkında görüşlerini aktardı.