TRT'deki bayrak yakma görüntüleriyle ilgili soruşturma açıldı mı?

TRT'deki bayrak yakma görüntüleriyle ilgili soruşturma açıldı mı?

CHP, 2010 yılındaki bayrak yakma görüntülerinin TRT tarafından Taksim olayları sırasında olmuş gibi ekrana taşınmasını Meclise taşıdı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, 'Başta TRT olmak üzere birçok televizyon kanalı 2010 yılına ait Türk Bayrağı yakma görüntüsünü Taksim Gezi parkı olaylarında olmuş gibi göstermiştir. Bakanlığınıza bağlı TRT'de 2010 yılındaki görüntülerin yeniymiş gibi verilmesi ile ilgili bir soruşturma açılmış mıdır?' diye sordu.

Dibek, Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 'Başta TRT olmak üzere birçok televizyon kanalı 2010 yılına ait Türk Bayrağı yakma görüntüsünü Taksim Gezi parkı olaylarında olmuş gibi göstermiştir. Başbakan da birçok konuşmasında bu doğru olmayan argümanı kullanarak gösteri yapan halkımızın bayrak yaktığını savunmuştur' diyerek şöyle dedi: 

'Bakanlığınıza bağlı TRT'de 2010 yılındaki görüntülerin yeniymiş gibi verilmesi ile ilgili bir soruşturma açılmış mıdır? 
Olayları kışkırtmayı amaçlayan bu kasıtlı yayını kim yapmıştır? Sorumlular kimlerdir? Kendilerine ne gibi ceza verilmiştir? 
Bakanlığınıza bağlı RTÜK bu konu ile ilgili devreye girmiş midir? 2010 yılına ait görüntüleri yeniymiş gibi veren TV kanalları haklarında soruşturma açılmış mıdır? Kaç kanal bu görüntüyü kullanmıştır? Bu kanallar hangileridir? Bu kanallara ne ceza verilmiştir? 

Halkı tahrik etmeye yönelik yalan yayın yapan bu kuruluşları nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Olayın geçmişe ait olduğunu Başbakan'a ilettiniz mi? Başbakan neden doğru olamayan bir argümanı konuşmalarında kullanmaktadır? 

2010 yılına ait görüntülerin yeni olduğu iddiası ile halkımızı tahrik etmeye yönelik yayınlar ile ilgili olarak emniyete ve savcılığa bir başvuruda bulundunuz mu?'