TRT'de 150 Milyon Vurgun Sorusuna Arınç Bu Yanıtı Verdi

TRT'de 150 Milyon Vurgun Sorusuna Arınç Bu Yanıtı Verdi

Lütfü Türkkan TRT yolsuzluğunu sordu, Arınç evlere şenlik bir yanıt verdi.



MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN, BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’A TRT’DEKİ 150 MİLYON TL’LİK VURGUNU SORDU, ARINÇ  “TRT ZARARA UĞRATILMADI” DEDİ.
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TRT’de 150 milyon TL’lik vurgun iddiasını TBMM gündemine taşımış ve konunun muhatabı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.
 
Türkkan önergesinde “Sayıştay, reklam alma işini özelleştiren TRT’nin 3 yılda tam 89.2 milyon TL zarara uğratıldığını saptamış, TRT’nin hesaplarına göre, raporun hazırlandığı dönemden sonra da işleyen faiz ve cezalarla birlikte rakam 150 milyon TL’ye ulaşmıştır.” ifadesini kullanmıştı.

BAŞBAKAN YRD. ARINÇ’A 6 SORU SORAN MHP’Lİ TÜRKKAN’A “TRT ZARARA UĞRATILMADI” YANITI
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TRT’nin zarara uğratıldığına dair iddiaları 6 soru halinde Başbakan Yrd. Arınç’a sordu. Ancak Arınç’tan gelen yanıt çok tatmin edici olmadı. TRT’nin reklam anlaşması konusunda yanıt veren Arınç, “Sayıştay raporunda bu konuda TRT'nin zarara uğratıldığına dair herhangi bir tespit söz konusu değildir.” dedi ancak ardından ekledi:
“Firmanın ilk iki yıllık ödemesini yaptıktan sonra tahakkuk eden reklam ve sponsorluklardan kaynaklanan borcunun tahsili için başlatılan hukuki süreç ise devam etmektedir.”