TRT bizi fena kandırmış

TRT bizi fena kandırmış

O sesler efektmiş

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Radyo'daki bazı maç yayınlarının maliyet nedeniyle stadyumdan anlatılmadığını, ses efektleri kullanılarak stüdyodan anlatıldığını söyledi.
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in "Stadyuma ekip göndermeksizin bir maçı naklen yayınlamak yayıncılık etiği ile bağdaşmakta mıdır?", "TRT Radyo'dan yapılan maç yayınlarında vatandaşlar aldatılıyor mu?" sorusunu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den aldığı bilgiyle yanıtladı. Şahin, TRT Radyo'daki bazı maç yayınlarında ses efektleri kullanıldığını, maçı anlatan spikerlerin de stadyumda değil TRT binasındaki odada olduğunu açıkladı. 

GENELDE GÖNDERİYORUZ AMA!..

TRT Radyolarındaki naklen maç yayınlarının ağırlıklı olarak maçların oynandığı statlara naklen yayın ekipleri gönderilmek suretiyle yapıldığını ifade eden Şahin, "Başka bir maçla aynı anda oynanan karşılaşmalar ise, maç boyunca anlatılmadığından dinleyiciyi bilgilendirme amaçlı dakika skor şeklinde kısa bağlantı yapılmaktadır. Kısa bağlantı yapılacak maçlar ile diğer spor organizasyonlarına spiker ve teknik personel gönderilerek yerinden anlattırılması hem fiziki hem de maddi olarak mümkün değildir. Bu kişilere ödenecek harcırah, konaklama ve ulaşım giderleri yayın maliyetini oldukça arttırmaktadır" dedi.

STADYUM DEĞİL STÜDYO!

Süper Ligin tüm maçlarının TRT Radyo-1 kanalından yayınlandığını ifade eden Şahin, "Maç yayınlarında 'off-tube' diye tabir edilen yöntemlerle hazır ses efektleri kullanıldığı gibi, Lig TV uydu yaymlannın ses efektleri de kullanılabilmektedir. Söz konusu kullanımda Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalanan sözleşmeye aykırı bir durum bulunmamaktadır. Aynca maç yayınlarının gerçekleştirilebilmesi için Kurumumuz bünyesinde ikinci bir anlatım odası kurulmuş, 2 adet TV satın alınmış ve bunlar için toplam 6.275 TL ödeme yapılmıştır. Profesyonel uydu alıcısı ise satın alınmamıştır" bilgisini verdi.