TRENE MAYIN TUZAĞI;YOLCULAR BOŞALTILDI

TRENE MAYIN TUZAĞI;YOLCULAR BOŞALTILDI

Bitlis Rahova istasyonunda durdurarak arama yaptı. Trende herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, yolcuların tahliye edildiği bölgede ise kara mayını tespit edildi. Mayın patlatılarak imha edildi.

ANKARA-İran seferini yapan ve içinde 172 yolcu bulunan Transasya 11512 sayılı trende mayın olduğu ihbarını alan jandarma ekipleri treni, Bitlis Rahova istasyonunda durdurarak arama yaptı. Trende herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, yolcuların tahliye edildiği bölgede ise kara mayını tespit edildi. Mayın patlatılarak imha edildi.

172 YOLCUSU VARDI

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, jandarma ekipleri, saat 15.20 sıralarında yabancı uyruklu 172 yolcusu ile Ankara-İran seferini gerçekleştiren Transasya 11512 sayılı trende patlayıcı madde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Tren, Bitlis Rahova istasyonunda durdurularak yolcular tahliye edildi.

TRENDE KAPSAMLI ARAMA

Ardından da trende kapsamlı bir arama yapıldı. Aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, yolcuların alındıkları bölgede ise kara mayını bulundu. İranlı bir yolcunun tesadüfen fark ettiği Alman tipi kara mayınını etkisiz hale getirmek için olay yerine bomba uzmanı ekipler sevk edildi. Yolcular bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra mayın yerinde patlatılarak imha edildi. Yolcular burada alınan tedbirler ve aramaların ardından minibüslere bindirilerek Tatvan Garı'na gönderildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından yolcuların trenle İran’a gönderilecekleri belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı