TRAKYA SELE TESLİM: HALK KENDİ İMKANLARIYLA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

TRAKYA SELE TESLİM: HALK KENDİ İMKANLARIYLA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

İl il yaşananlar…

EDİRNE:

Aniden bastıran şiddetli yağmur caddeleri göle çevirirken çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Öğleden sonra aniden bastıran yağmur nedeniyle 1’inci Murat, Koca Sinan ve Şükrüpaşa Mahallelerinde çok sayıda ev işyeriyle Doktor Sadık Ahmet, Güngör Mazlum, Bahriye Üçok ve İlhami Ertem Caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda bazı işyerlerini ve öğrenci yurdunu su bastı. Yollarda biriken su trafiğin aksamasına neden oldu. Yağışın etkili olduğu İlhami Ertem ile Sadık Ahmet Caddelerini polis ekipleri şerit çekerek araç trafiğine kapattı. Ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken ev ve işyerlerini su basan çok sayıda vatandaş belediye ekiplerinin yetersiz olmasına isyan etti. Edirne'de her yağış sonrası su baskını sorununu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar evlerindeki ve işyerlerindeki suları kendi imkânlarıyla boşalttı. Bazı vatandaşlar ise ellerinde kazma kürek yardımıyla cadde üzerindeki tıkanan rögar kapaklarını açarak suları boşaltmaya çalıştı. 1'inci Murat Mahallesi'nde evini su basan Ahmet Baskı, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek belediyenin bir an önce bu soruna çare bulmasını istedi. Edirne Belediyesi ekipleri su basan caddeler üzerinde büyük su pompası kurarak tahliye çalışması yaptı.

TEKİRDAĞ-ÇORLU:

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Çorlu’da öğleden sonra başlayan gök gürültülü sağanak yağmur, kısa sürede etkili oldu.

Yağış nedeniyle Tekirdağ ve Çerkezköy çevre yolu su ile doldu. Bazı araçların sudan geçtiği sırada motorları arıza yaptı. Arızalanan araçlar çekicilerin yardımı ile kaldırılırken, maddi hasarlı kazalar da meydana geldi.

Meteoroloji yetkilileri yağışların belirli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı