TRAFİKTE ÇOCUK EMNİYETİ İÇİN MÜTHİŞ BULUŞ

TRAFİKTE ÇOCUK EMNİYETİ İÇİN MÜTHİŞ BULUŞ

Slow Down GPS adlı bir GPS uygulaması, çocukların sıklıkla olabileceği bölgelerde çocuk sesiyle yol tarif ederek sürücüleri uyarıyor ve daha dikkatli olmalarını sağlıyor.

Günümüzde kalabalık şehirlerde milyonlarca araç var. Bu kadar fazla aracın bulunması, çevre kirliliği ve trafik gibi sorunların yanı sıra kazalara da yol açıyor. Sonuçta ne kadar çok araç, o kadar fazla kaza riski demek.

TRAFİK İŞARETLERİNİN ÖNEMSENMEMESİ EN BÜYÜK SORUN

Kazalar, araçların arızalanması dışında genellikle sürücülerden dolayı gerçekleşiyor. Bunun nedeni genellikle sürücülerin trafik işaretleri gibi önemli işaretleri önemsememeleri ve trafik kurallarına uymamaları.

YAYALARDA SORUMLU

Fakat kazaların sebepleri sadece sürücüler veya araç arızaları değil, aynı zamanda yayalar da. Sürücüler gibi uymaları gereken kurallar ve dikkat etmeleri gereken yayalar da çoğu zaman trafikte kazaların yaşanmasına yol açabiliyor.

OKUL VE OYUN ALANLARI GİBİ BÖLGELERDE KOMUT SESİ DEĞİŞİYOR

2015-08-14-1439543027-1688567597(1).png

Tabi ki sürücülerinde yayalarında trafikte dikkatli olması gerek. Peki ya dikkatli olamayanlar? İsveçli bir ajans olan Forsman&Bodenfors ve sigorta şirketi IF Insurance'ın birlikte çalışmasının sonucuyla üretilen bir GPS uygulaması, trafikte dikkatli olamayan bu bireylerin yani çocukların güvenliğini sağlaması için üretildi. "Slow Down GPS" adı verilen bu GPS, sürücüler okul, park, oyun alanı gibi bölgelere yaklaştığında GPS'in komut sesini çocuk sesi ile değiştiriyor.

SESİN DEĞİŞMESİ İLE BİRLİKTE SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ OLUYOR

Değişen sesi farkeden sürücüler yakınlarda çocukların olabileceğini anlıyor, böylece daha dikkatli oluyor ve hızlarını yavaşlatıyorlar. Oldukça basit, işe yarar ve kullanışlı olan bu uygulama, birden yola çıkmak gibi tehlikeli eylemlerde bulunabilecek olan bu küçük bireyleri, kazanın diğer ucunda bulunan etkeni bilinçlendirerek kazadan uzak tutmak üzerine, yani sürücüleri.

2015-08-14-1439543043-807060661(1).png

AVRUPA'DA KULLANIMA BAŞLANDI

İsveç yapımı olan bu GPS, şu an sadece İsveç, Finlandiya ve Norveç’te kullanılıyor. Bir günde binlerce kazanın yaşandığı dünyada, bu gibi bir GPS cihazı sayısız çocuğun hayatını kurtarabilirdi. Bu nedenle umarız ki kısa süre içerisinde daha çok ülkeye ve şehire yayılır.

Kaynak: Webtekno

Kaynak:Haber Kaynağı