Trafik Cezalarında Flaş gelişme

Trafik Cezalarında Flaş gelişme

Maliye bakanlığı Trafik ceza gelirlerini artırmayı sağlayacak yeni düzenlemeyi TBMM''den geçirdi.

Devlet harcamalarında büyük açıkların meydana gelmesi Maliye bakanlığının gelir artırıcı önlemler dizisi olarak trafik Ceza gelirlerini artırma projesi hayata geçiyor. Geçen hafta konuşulan otoyollarda otomatik ceza kesen sitemlerin ardından yeni bir düzenleme daha yasallaştı. İşte o düzenleme.

YENİ DÖNEM

Trafikte yeni bir dönemi başlatan düzenleme Meclis’ten geçti, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları da dahil bir çok idari para cezası artık vatandaşlara elektronik ortamda gönderilecek.

SÜREKLİ E DEVLETTEN KONTROL EDİLECEK

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle trafik cezaları ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları da dahil bir çok idari para cezası artık vatandaşlara elektronik ortamda gönderilecek. 

TEBLİĞ EDİLEN CEZA E HACİZ İLE TAHSİL EDİLECEK

Düzenlemeye göre, elektronik ortamda yapılan tebligat, muhatabın elektronik posta adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacak. Bu yöntemle postadan kaynaklanan sıkıntıların aşılması hedefleniyor. 

DEVLET GELİRLERİ BÖYLE Mİ ARTIRILACAK

Yılda ortalama 6 milyon trafik cezası yazıldığına dikkat çekilerek, yeni sistemin hem zaman hem de maddi tasarruf sağlayacağı belirtiliyor. 

Her posta için 6 lira ödeme yapıldığı belirtilen mevcut sisteme göre, yeni sistemin sadece trafik cezalarında 36 milyon liralık tasarruf sağlayacağı vurgulanıyor.

İlgili Haberler