TRABZONSPOR'UN YILDIZINA TERÖR ŞOKU

TRABZONSPOR'UN YILDIZINA TERÖR ŞOKU

Trabzonspor'un yeni transferi M'Bia, ailesinin yaşadığı köyü, terör örgütü Boko Haram'ın basması sonrasında Dışişleri Bakanlığı'nı devreye soktu.

 

Trabzonspor’un geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Sevilla’dan transfer ettiği Stephane M’Bia, ülkesinden gelen haberle adeta yıkıldı.

 

Nijerya ve Kamerun’da terörist saldırılar düzenleyen Boko Haram (Eğitim Haram) örgütü, son olarak M’Bia’nın ailesinin de yaşadığı bir köye girdi. Burada kanlı saldırılar düzenleyen ve çoluk çocuk dinlemeden insanları katleden örgüt, Kamerunlu yıldızı dehşete düşürdü. Hürriyet’te yer alan habere göre cep telefonuna gelen saldırı fotoğrafları ile iyice telaşlanan M’Bia, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na durumu aktardı.

 

Ailesinin durumundan endişe duyduğunu dile getiren M’Bia, Hacıosmanoğlu ve yönetimden kendisine yardım etmesini istedi.

 

stephane-mbia-2.jpg

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Bunun üzerine M’Bia’dan sakin olmasını isteyen Hacıosmanoğlu, yıldız futbolcuya ailesinin kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hemen Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçen Hacıosmanoğlu, Ankara’ya giderek durumu yetkililere iletti. Harekete geçen Dılişleri Bakanlığı, Kamerun Büyükelçiliği ile temas kurarak M’Bia’nın ailesinin güvenli bir bölgeye aktarılmasını sağladı. Vize ve ulaşım işlemleri de kısa sürede tamamlanan ailenin en kısa zamanda Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

 

kaynak ; amkspor

Kaynak:Haber Kaynağı