TRABZONSPOR'DAN FLAŞ TRANSFER

TRABZONSPOR'DAN FLAŞ TRANSFER

Trabzonspor dünyaca ünlü ismi bitirdi.

TRABZONSPOR prensipte anlaşmaya vardığı 30 yaşındaki Paraguaylı Oscar Cardozo için Benfica kulübüne 5 ile 6 milyon Euro arası bir bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi.

DHA'nın haberine göre; geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin transfer etmek istediği ama gerçekleştiremediği transfer için, sezonun bitiminin ardından yoğun çaba harcayan yönetim, hem futbolcuya hem de Benfica kulübüne bir an nefes aldırmadı. Trabzonspor kulübünün istekli tarzı karşısında, ilk görüşmelerde istediği 7 milyon Euro’da indirime giden Benfica kulübü, teminat mektuplu teklife, 'Evet' dedi.

BAŞKAN, CEO VE GENEL MENAJER TRANSFER İÇİN ÇOK UĞRAŞTI

Benfica kulübünden alınan onayın ardından futbolcu ile temaslarını sıklaştıran Trabzonspor kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp CEO’su Burak Gürdal ve Genel Menajer Serhat Altıncı, oyuncuyu ikna etti. Avusturya kampından Portekiz’e giden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da, bizzat Benfica kulübü yetkilileri ve oyuncunun menajeriyle bir araya geldi. Bu görüşmelerin ardından, Cardozo ile de görüşen Trabzonspor yöneticileri, oyuncuya yıllık istediği ücreti sordu. Daha önce Malouda ve Bosingwa’ya da garanti ücret karşılığı imza attıran yönetim, Cardozo'ya da 2 milyon 250 bin ila 2,5 milyon Euro teklif yaptı ve anlaşma sağlandı.

ŞEHRİ TANITAN SLAYT GÖSTERİSİ İZLETİLDİ

Ancak Cardozo’nun, görüşmeler sırasında şehir ve takım hakkında detaylı bilgiler aldığı öğrenildi. Oyuncunun şehri ve takımı tanımak istemesi üzerine, fotoğraf slaytları ve videolardan oluşan görüntüler izletildi. Özellikle bordo mavili taraftarların heyecanından ve deplasmanlarda dahi tribünleri doldurmasından memnun kalan Portekizli oyuncu, "Burası bahsedildiği gibi tam bir futbol şehriymiş" yorumunu yaptı. Oldukça olumlu geçen bu görüşmenin ardından, transferlerle ilgili prosedürlerin tamamlanmasından sonra transferin resmi olarak açıklanacağı öğrenildi.

Trabzonspor yönetim kurulu bu transferlerle taraftarların da gönlünü rahatlatırken, gerçekleşmeyen transferler nedeniyle gergin olan Boşnak teknik adam Halilhodzic’in de yüzünü güldürdü. Trabzonspor bu transferi açıklamak için, özellikle kulübün bügünkü 47'nci kuruluş yıldonümünü bekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı