TRABZONSPOR’DA DEPREM

TRABZONSPOR’DA DEPREM

TRABZONSPOR'da Rabotnicki maçı öncesi Üsküp'te yaşanan kriz, büyüyerek devam ediyor.

TRABZONSPORDA ARTÇILAR DEPERME DÖNÜŞTÜ

TRABZONSPOR'da Rabotnicki maçı öncesi Üsküp'te yaşanan kriz, büyüyerek devam ediyor. Kaptan Onur Recep Kıvrak'ın dün gece kadro dışı bırakılarak kampı terk etmesinin ardından büyük eleştiriler alan Sportif Direktör Süleyman Hurma da bu sabah görevinden istifa ettiğini belirterek Türkiye'ye döndü. Bu arada Teknik direktör Şota Arveladze’nin de istifa ettiği, ancak yarın oynanacak Rabotnicki maçına çıkmak için ikna edildiği ileri sürüldü.

KAPTAN KADRO DIŞI BIRAKILDI

Trabzonspor, henüz sezon başlamadan krizlerle boğuşmaya başladı. Üsküp’te yarın akşam oynanacak Rabotnicki maçından önce, Sportif Direktör Süleyman Hurma ile sözlü tartışmaya giren Kaptan Onur Recep Kıvrak ani bir kararla kadro dışı bırakıldı.

FUTBOLCU KAMPI TERK EDİP TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Önemli bir maç öncesinde kadro dışı bırakılan Onur'un kamptan ayrılıp Türkiye’ye dönmesinin yankıları sürerken, bordo mavililer bu sabah da yeni bir istifa haberiyle sarsıldı. 28 Mayıs’ta 3 yıllık anlaşmayla göreve getirilen Sportif Direktör Süleyman Hurma da, istifa etti ve sabah uçağıyla Üsküp'ten Türkiye'ye döndü.

HAVALİMANINDAKİ ARABA KRİZİ BARDAĞI TAŞIRDI

Trabzonspor’da Sportif Direktör Süleyman Hurma ile kaptan Onur Kıvrak arasındaki gerginlikte Üsküp Havalimanı’ndaki olay bardağı taşıran damla oldu. Trabzonspor, Lüksemburg’dan özel uçakla dün saat 14.30 sıralarında Üsküp’e geldikten sonra Petar Milosevski’nin mezarının ziyaretinin planlaması yapıldı. Tüm takımın gitmesi yerine iki kaptan Onur ve Mustafa’nın, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sportif Direktör Süleyman Hurma ile birlikte mezarlığa gitmesine karar verildi. Havalimanında iki Mercedes otomobil ve bir minibüs, kafileyi Milosevski’nin mezarına götürmek için hazırlandı. Taraftarlarla fotoğraf çektiren Onur Recep Kıvrak, Mercedes marka araçlardan birinin arka koltuğuna oturdu. Bu sırada Sportif Direktör Hurma, Onur'u uyararak, futbolculara ayrılan minibüse geçmesini istedi. Hurma'nın, "Bu araçlar başkana, bana ve diğer misafirlere ayrıldı. Siz minibüsle gideceksiniz" sözü üzerine, Onur'un, ''Siz Sportif Direktörseniz ben de bu takımın kaptanıyım" dediği ileri sürüldü. Hurma'nın bu söze çok sinirlendiği ancak taraftarların önünde tartışmanın büyümemesi için uzatmadığı belirtildi. Tartışmanın ardından Onur minibüse geçti ve mezar ziyareti gerçekleştirildi. Ancak mezarlıkta Onur'un yüz ifadesinin oldukça asık olduğu ve Milosevksi'nin mezarına koyması için kendisine verilen çiçeği Mustafa Yumlu'nun eline tutuşturduğu ifade edildi.

GİT BİRAZ DİNLEN

Otele döndükten sonra Onur'la bir kez daha konuşan Hurma, kaptanın tavrını sürdürmesi üzerine, "Senin biraz dinlenmeye ihtiyacın var. Git dinlen, izin yap, sonra konuşuruz'' diyerek Onur'u kamptan gönderdi. Onur Kıvrak da, kendisini arayan gazetecilere, ''Kadro dışı bırakıldım ve Türkiye'yle dönüyorum" açıklaması yaptı, akşam uçağıyla Üsküp'ten İstanbul'a döndü.

TELEFONU SOSYAL MEDYADAN YAYINLANDI

Onur'un kadro dışı bırakılması Trabzonspor camiasında büyük bir infiale neden oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı'na giden, Onur'u omuzlara alan taraftarlar, yönetime ve Süleyman Hurma'ya büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada da kulübün hesaplarına mesaj yazan taraftarlar, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu Onur'un kadro dışı bırakılmasına seyirci kalması, Süleyman Hurma'yı Onur'a tercih etmesi nedeniyle sert şekilde eleştirdi. Bu arada bazı taraftarların sosyal medya üzerinden Süleyman Hurma' nın cep telefonu numarasını yayınlaması üzerine Hurma'ya çok sayıda küfürlü mesaj atıldı. Bunun üzerine istifa kararı alan Süleyman Hurma da görüşünü Başkan Hacıosmanoğlu'na iletti ve sabah uçağıyla Üsküp'ten İstanbul'a döndü. Hurma gazetecilere yaptığı açıklamada da, "İstifa ettiğim doğru. Trabzonspor için doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Bütün hayatım boyunca da doğrudan şaşmadım. Ama Trabzonspor camiası, taraftarı kendisi için başka bir durum arzu ediyorsa, onu da kendileri bilir. Benim yapabileceğim bir şey yok" ifadelerini kullandı.

ŞOTA İKNA EDİLDİ

TRABZONSPOR’DA DEPREM

Daha önce Kayserispor'da uzun süre birlikte çalıştığı Süleyman Hurma tarafından Trabzonspor'a getirilen ve Hurma ile aralarında özel bir bağ bulunan teknik direktör Şota Arveladze'nin de istifa ettiği ancak bu kararı şimdilik askıya aldığı ileri sürüldü. Şota'nın, Süleyman Hurma'nın bu sabah istifa etmesinin ardından, "Birlikte göreve geldik, birlikte gideriz" diyerek kendisinin de görevi bırakacağını belirttiği ancak en azından Rabotnicki maçının sonuna kadar görevde kalmaya ikna edildiği vurgulandı. Şota ile görüşen Süleyman Hurma’nın, "Takımı bırakman şu anda çok kötü olur. En azından maç bitine kadar bekle ve sonra kendi kararını ver" diyerek Gürcü teknik adamı maça çıkmaya ikna ettiği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı