TRABZONSPOR'da BÜYÜK KRİZ

TRABZONSPOR'da BÜYÜK KRİZ

Trabzonspor'da çanlar Hacıosmanoğlu için çalarken yönetimden istifalar ve uzun suredir saklanan MALİ KRİZ'in ortaya çıkması CAN SIKIYOR


Trabzonspor'da son günlerde patlak veren krizin uzun zamandan beri camiayı etkisi altına aldığı, istifalarla gün yüzüne çıktığı öğrenildi. Geçtiğimiz sezonun devre arasından bu yana yaşanan ekonomik sıkıntılar, alınan başarısız sonuçlarla birlikte kongre sürecine kadar ilerlemişti. Trabzonspor'da başkanlık koltuğuna oturan İbrahim Hacıosmanoğlu da bu kriza çare olamadı. Hatta son günlerde yaşanan istifalar ve devre arasındaki muhtemel ayrılıkların da perde arkasında Hacıosmanoğlu'nun olduğu iddia edildi.

İstifalar deprem etkisi yarattı 
Sezon başından bu yana yaşanan istifalar artarak devam etti. Fatih Tekke'nin sportif direktörlük görevini seçimden sonra iade etmesi ile başlayan süreç, Yaşar Aşçıoğlu, Ali Kemal Başaran, Ünal Karaman, Çetin Kansız, İrfan Soşkun ve Osman İlyas ile devam etrti. Bu isimlerin istifasının altında Hacıosmanoğlu'nun tek başına aldığı kararların yattığı öğrenildi. Sebahattin Çakıroğlu'nun da çok sert sözler kullanarak istifa etmesinin ardından bugün de kaleci antrenörü Alper Boğuşlu görevini bıraktı. Sebebi ise ikinci kalecinin kim olduğu konusunda yönetimle düşülen anlaşmazlık oldu.


Hacıosmanoğlu'nu bekleyen tehlike 
İstifa depremlerinin yanı sıra aralık ayında yapılacak olan olağan genel kurul tedirginliği de yaşanıyorç Yönetimin mali açıdan ibra edilmemesi halinde en kısa sürede seçim yapılması ve Hacıosmanoğlu'nun bir daha aday olamaması söz konusu. Mazhkeme kararı ile alınan seçimli genel kurul kararını ise temyize götüren Trabzonspor yönetiminin eli kolu bağlandı. Yönetimsel sıkıntının yanı sıra ekonomik krizin de yaşanması bazı ayrılıkların ardından yönetimin çatırdamasına sebep oldu.


Borçlar ödenmiyor-Çekler karşılıksız çıkıyor 
Hatta öyle bir hale gelindi ki, geçtiğimiz sezon devre arasında kamp yapılan otele bile ödemeler gerçekleştirilemedi. Neredeyse 1 yıla yaklaşan süreçte otel sahipleri, Trabzonspor'un çekinin arkasının yazdırıldığı ve çeklerin karşılıksız çıktığı belirtildi.dı Söz konusu 110 bin Euro'luk borca mahsuben verilen 3 çekten 1'ini ödeyen Bordo-Mavili Kulüp diğer iki çekin gerektirdiği miktarı karşı tarafın hesabına yatırmadı. Bunun üzerine otelin sahibi olan Özaltın firması yaklaşık 75 bin Euro dolayındaki iki çekin arkasını yazdırdı. Kulübe gönderilen yazıda ise gerekli ödemenin yapılmaması halinde yasal yollara başvurulacağının altı çizildi


Başkan yalnızlaştı 
Hacıosmanoğlu'nun kader birliği yaptığı arkadaşıyla yollarını ayırması camiada şok etkisi yarattı. Seçim döneminde birlikte çalışan ve genel kurul üyelerinin ayağına birlikte giderek kader birliği yapan ikilinin ayrılığının camiayı nasıl etkileyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sebahattin Çakıroğlu 2008 yılında Sadri Şener'e karşı yine birlikte seçimlere girmiş ama kazanamamışlardı. Söz konusu dönemde seçimleri kaybeden Hacıosmanoğlu ve Çakıroğlu, 5 yıllık aranın ardından yollarını ayırmadan devam ederek hedeflerine ulaşmşlardı.


Son yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nu etrafındakiler terk etmeye başladı. Hacıosmanoğlu'nun siyasi duruşu başta yönetim kurulu üyelerini ve camiayı rahatsız ederken, son olarak en yakın arkadaşı ve kader birliği yaptığı Sebahattin Çakıroğlu'nun, istifaları Hacıosmanoğlu'nu tek başına bıraktı.


Onur'un imzası da yetmedi 
Trabzonspor'daki istifalar ve kötü gidişin önü ise Onur Kıvrak ile sözleşme imzalanarak kapatılmak istendi. Hem Balıkesirspor'a elenen bordo mavililer hem de yönetim kaosunu Onur Recep Kıvrak'In imzası ile şimdilik ikinci plana attı. Ancak bugün gelen Alper Boğuşlu istifasıyla yeniden alevlenen sıkıntılar genel kurula kadar devam edecek gibi gözüküyor.

Kaynak : Eurosport Alper ASLAN