Trabzon'dan Yılın Transferi!

Trabzon'dan Yılın Transferi!

Trabzon’dan Malouda bombası


Bordo-mavili yönetim transferde bombayı patlattı, 6 sezondur Chelsea’de forma giyen Fransız Florent Malouda ile anlaşma sağladı. Dün gece Trabzon’a getirilen yıldız futbolcunun bugün resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor


Kadrosunda verim alamadığı yabancıları satarak yeni oyuncular almak isteyen Trabzonspor Yönetimi, 2007’den bu yana Chelsea forması giyen Fransız yıldız Florent Malouda ile anlaşmaya sağlayarak beklenen bombayı patlattı.


Taraflar arasında anlaşmanın sağlanmasının ardından Fransa’da Malouda ile bir araya gelen İşadamı Kazım Şengöçgel tecrübeli futbolcuyu dün gece saat 22.00’de özel bir uçakla Trabzon’a getirdi.

Trabzon Havalimanı’nda yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu tarafından karşılanan Malouda’yı görmek isteyen taraftarlar izdihama neden oldu. Görevlilerin yoğun uyarısınına rağmen taraftarların yolu açmaması üzerine Malouda, güçlükle VIP çıkışı önünde kendisini bekleyen kulübün aracına ulaşabildi. Daha sonra Trabzonspor atkısı takan Malouda, konvoy eşliğinde havalimanından ayrılarak kulüp binasına geçti. Malouda’nın burada Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir görüşme yapacağı öğrenildi. 33 yaşındaki Fransız futbolcunun bugün yapılacak sağlık kontrolünün ardından resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Bu arada West Bromwich ile anlaşma sağlayamayan Malouda da twitter hesabından transferi doğruladı.
2007’de Lyon’dan İngiliz devi Chelsea’ye 13 milyon sterline transfer olan Florent Malouda, 6 yıldır Ada’da top koşturuyordu. Mavi-beyazlılarda 149 maça çıkan tecrübeli oyuncu, 35 gol kaydederken, 80 kez de Fransa Milli Takımı’nın formasını giydi.

 


Yeni sol bek Keleş

Öte yandan bordo-mavililer 1461 Trabzon’dan Kadir Keleş’i de kadrosuna katarak sol bek arayışlarına noktayı koydu. Davraz kampı boyunca sol bekte beklediği verimi alamadığı Cech’i, Derry City ile oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçı kadrosuna dahil etmeyen Teknik Direktör Mustafa Akçay, 1461 Trabzon’daki eski oyuncusu Kadir Keleş’in alınmasını istedi. Yönetimle görüşecek olan tecrübeli oyuncunun 5 yıllık sözleşme imzalayabileceği bildirildi.


‘Videoton’u unutmadık’


Bordo-mavili takımda dün yapılan organizasyonla yeni sezonda giyilecek formalar tanıldı. Törenin ardından basının sorularını yanıtlayan genç oyuncular Emre Güral ve Aykut Akgün, perşembe günü Derry City’i mağlup ederek rövanş için avantaj sağlamak istediklerini söyledi. Güral, geçen sene yaşadıklarını Videoton şokunu unutmadıklarını belirterek, “Camia da bizim gibi bu olayı unutmadı. Derry City maçına yüzde yüz hazırız. İnşallah önümüzdeki turları geçip gruplara kalırız. Bizim için çok önemli” dedi.


Trabzon'da Malouda'ya Çoşkulu Karşılama

Görevlilerin yoğun uyarısına rağmen taraftarların yolu açmaması üzerine Malouda, güçlükle VIP çıkışı önünde kendisini bekleyen kulübün aracına ulaşabildi. Daha sonra Trabzonspor atkısı takan Malouda, konvoy eşliğinde havalimanından ayrılarak kulüp binasına geçti. Malouda'nın burada Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

33 yaşındaki Fransız futbolcunun yarın yapılacak sağlık kontrolünün ardından resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.