Trabzon Ayasofya'sı Camii Oluyor

Trabzon Ayasofya'sı Camii Oluyor

Ayasofya Müzesi, Müslümanlar için ibadete açılıyor

TRABZON AYASOFYASI CAMİ OLUYOR
 
Trabzon’un Fatih Mahallesi’ndeki Ayasofya Müzesi, Müslümanlar için ibadete açılıyor. Trabzon Müftüsü Veysel Çakı’nın ifadesine göre, müzenin ibadete açılması için çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğünü söyledi. Çakı, “Ayasofya’nın ibadete hazır hale gelmesi için yapılan çalışmaların çok uzun süreceğini sanmıyorum,” dedi.

KADROSU HAZIR

Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’ne Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kadro tahsisinin de gerçekleştirildiğini belirten Çakı, ibadete açılması için çalışmalarına devam edilen müzenin hazır hale geldiğinde kadrosunun ilan edileceğini ve müracaatların alınacağını sözlerine ekledi.

PATRİK, "YETERİ KADAR CAMİ VAR" DEMİŞTİ

Ekümenik Patrik Bartholomeos, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Trabzon’daki Ayasofya müzesini ziyaret etmişti. Patrik, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine ihtiyaç duyulduğunu düşünmediğini söylemişti. Patrik, çevrede yeteri kadar cami bulunduğunu da kaydetmişti.
Trabzon’daki Ayasofya Müzesi 1964 yılında ziyarete açılmıştı. Doğu Roma İmparatoru’nun kendisi olduğunu kanıtlamak isteyen I.Manuel Kommenos’un İstanbul’daki imparatorluk kilisesiyle aynı adı taşıyan bu kiliseyi yaptırdığı sanılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1584 yılında, Anadolu Beylerbeyi Kürt Ali Bey tarafından camiye çevrilmişti.