TORUNUNU ÖLDÜREN BELEDİYE BAŞKANININ BABASI YAKALANDI

TORUNUNU ÖLDÜREN BELEDİYE BAŞKANININ BABASI YAKALANDI

Ali Cabbar Filik suçunu itiraf ederek, torununu çok sevdiğini ancak sürekli kendisinden para ve arsa istediğini, olay günü de yine aynı gerekçeyle aralarında çıkan tartışmada sinirlerine hakim olamayarak öldürdüğünü söyledi.

ADANA'nın Yumurtalık İlçe Belediye Başkanı MHP'li Türkeş Filik'in oğlu 26 yaşındaki Cabbar Ali Filik'i öldüren dedesi 74 yaşındaki Ali Cabbar Filik, Gürcistan'a kaçmak isterken sahte kimlikle yakalandı.

ÇOCUĞU OLMAYINCA TORUNUNU YANINA ALMIŞ

İlk eşinden boşanıp, ikinci kez evlenen Ali Cabbar Filik, nikahsız evliliğinden çocuğu olmayınca, oğlu Türkeş Filik'in 5 çocuğundan Cabbar Ali Filik'i küçük yaşta yanına alıp büyüttü.

İddiaya göre dede Filik'in, her türlü imkanı sağladığı torunu ile arası 2012'de parasal konular yüzünden açıldı.

Torununun sürekli para istemesinden bıkan Filik, evden uzaklaştırdı. Bu nedenle çıkan tartışmada Cabbar Ali Filik, dedesini 28 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Ölümden dönen Filik, bir daha torunuyla görüşmedi.

21 Ocak 2013'te alkollü olarak dedesinin Yeniköy Mahallesi'ndeki evine gelen Cabbar Ali Filik, iddiaya göre sokaktan seslenerek para istedi.

Dışarı çıkan dede Filik, ruhsatlı tabancasıyla torununa kurşun yağdırdı. Cabbar Ali Filik olay yerinde ölürken, dede kaçtı.

3.5 YILDIR ARANIYORDU

Polis, 3.5 yıldır yakalamaya çalıştığı Ali Cabbar Filik'in Gürcistan'a kaçacağını öğrendi. Hemen harekete geçen ekipler, Filik'i yakaladı.

Üzerinden sahte kimlik çıkan Ali Cabbar Filik suçunu itiraf ederek, torununu çok sevdiğini ancak sürekli kendisinden para ve arsa istediğini, olay günü de yine aynı gerekçeyle aralarında çıkan tartışmada sinirlerine hakim olamayarak öldürdüğünü söyledi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ali Cabbar Filik, tutuklandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı