Toplumcu Belediyecilerden Forum

Toplumcu Belediyecilerden Forum

Kısa adı YAYED olan Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği, Ankara ODTÜ kampüsünde, toplumcu belediyecilik üzerine bir forum düzenliyor. Forumda 2012 yılından bu yana yapılan çalıştayların bir değerlendirmesi yapılacak.


Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED), belediyecilik fikrini derinleştirmek amacıyla katılım, dayanışma, planlama, istihdam, kentsel dönüşüm, ulaşım, anayi temalarında düzenlediği çalıştayların bir forum düzenleyerek paylaşacak.
11 Mayıs Cumartesi günü Ankara Orda Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Vişnelik esilerinde "Toplumcu Belediyecilik Ulusal Forumu" adı altında düzenlenecek toplantıda Danışma Kurulu ve Düzenleyici Kuruluşlar'ın yaptığı toplantılar da değerlendirilecek.
 
Forumun bu çalışmaları bir adım daha ileri taşımak amacında olduğu bildirildi.
 
Temel hedefin toplumcu belediyeilik düşüncesini ve ilkelerini ortaya koyan bir bildirge oluşturulacak olan forumda, aynı zamanda yeni bir belediyecelik düşüncesinin ve yönetim felsefesinin geliştirilmesi yolunda bir adım olarak düşünüldüğü, yerel siyaseti ve yerel seçim sürecini bu düşünce ile etkilemeyi hedeflediği kaydedildi.
 
Forum programı Düzenleyici Kurluşlar adına YAYED başkanı Yrd.Doç.Dr.Sonay Bayramoğlu bir açılış konuşması yapacak. Daha sonra dört aşamalı olarak yapılacak forumda sırasıyla Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Prof. Dr.Gürhan Fişek, Prof.Dr.Can Hamamcı ve Yrd.Doç.Dr. Sonay Bayramoğlu Özuğurlu oturum başkanlığı yapacak.