Toplu tecavüzde tüyler ürperten ayrıntılar

Toplu tecavüzde tüyler ürperten ayrıntılar

HİNDİSTAN’da toplu tecavüze uğradıktan sonra ölüme yenik düşen 23 yaşındaki kıza yönelik saldırının tüyler ürperten ayrıntıları ortaya çıktı.

Aralık tarihinde bindiği otobüste cinsel saldırıya uğrayan, erkek arkadaşı ağır yaralanan tıp öğrencisine yönelik saldırıyla ilgili bin sayfalık bir iddianame hazırlandı. İddianamenin yarın mahkemeye sunulması bekleniyor.

İddianamede Hindistan’ı ayağa kaldıran olayla ilgili yeni detaylar yer alıyor. Buna göre, genç kız ve erkek arkadaşı saldırıya uğradıktan sonra çıplak bir halde yola atıldı. Gözünü kan bürümüş saldırganlar, tüm bu vahşet yetmezmiş gibi otobüs ile kurbanlarını ezmeye de kalktı. Indian Express Gazetesi, “Kadın ve arkadaşını soyduktan sonra yola atmışlar. Otobüsün geri gelip kızı ezmeye kalkması üzerine arkadaşı onu kenara çekmiş” diye yazdı.

Olayla ilgili biri 17 yaşında 6 kişi suçlanıyor. Yeni Delhili bir polis yetkilisi, reşit olmayan şüphelinin gençlik mahkemesinde yargılanacağını açıkladı. Hindistan İçişleri Bakanı Sushilkumar Shinde, sanıkların suçlu bulunması halinde ve haklarındaki suçlamanın çok güçlü olması durumunda idam cezasına çarptırılabileceklerini söyledi.

Adı açıklanmayan genç kız 13 gün boyunca ölüm kalım mücadelesi vermişti. Bu tür saldırıların yaygın olduğu Hindistan’da saldırı büyük infial uyandırmış, tedavi için Singapur’a yollanan genç kız, burada hayatını kaybetmişti.

Eğitim Bakanı Müsteşarı Shashi Tharoor, seks saldırganlarına daha sert cezalar verilmesiyle ilgili yasaya, ailesinin de onay vermesi halinde genç kızın adının verilmesini öneriyor. Ancak Hindistan basınında çeşitli isimlerle anılan genç kızın, gerçek adı bilinmiyor. Sadece kırsal kökenli yoksul bir ailenin evladı olduğu ve çocuklarını okutabilmek için Yeni Delhi’ye göç ettikleri biliniyor.