Toplantı ve gösteri her yerde yapılsın

Toplantı ve gösteri her yerde yapılsın

CHP'den toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin tüm il veya ilçe sınırları içerisinde belirtilen hükümlere uyulmak koşuluyla her yerde yapılabilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin tüm il veya ilçe sınırları içerisinde belirtilen hükümlere uyulmak şartıyla her yerde yapılabilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığına Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.

Teklife göre toplantı ve gösteri yürüyüşleri, tüm il veya ilçe sınırları içerisinde belirtilen hükümlere uyulmak şartıyla her yerde yapılabilecek. Buna göre toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yer ve güzargahlar kamu binaları ve askeri güvenlik bölgeleri ayrı olmak üzere istenilen yer ve zamanda yürüyüşü yapacak kişilerin özgür iradesi ile belirlenecek.

Anayasal hak ve özgürlüklerini kullanan kişilerin, barışçıl, silahsız ve saldırısız boyutun dışına çıkmaları durumunda, ancak gösteriye müdahale gündeme gelebilecek.