Top Yüklü Gemide AKP İzi!

Top Yüklü Gemide AKP İzi!

İskenderun Limanı'nda yapılan aramalarda 3 bin 400 obüs topu mermisi bulunan 'Zeynep Dündar' adlı geminin AKP'li vekilin akrabasının olduğu ortaya çıktı.


Top mermileri İskenderun'dan El Nusra'ya mı?


Ukrayna’dan Yemen’e giden, yükünü mutfak malzemesi olarak beyan etmesine karşın İskenderun Limanı’ndaki aramada 3 bin 400 adet obüs topu mermisi bulunan Kiribati Adası bandıralı “Zeynep Dündar” adlı geminin AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Dündar’ın akrabası Yusuf Dündar’a ait olduğu, AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Dündar’ın geminin bırakılması için liman yetkililerine baskı yaptığı belirtildi.


Ukrayna’dan yola çıkan ve Yemen’e giden, yükünü mutfak malzemesi olarak beyan eden Kiribati Adası bandıralı “Zeynep Dündar” adlı gemide İskenderun Limanı’nda yapılan aramada 3 bin 400 adet obüs topu mermisi ve kapalı bir konteynır bulunmuştu. Geminin AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Dündar’ın akrabası Yusuf Dündar’a ait olduğu ortaya çıktı.

Gemi Sahibi: Bakan Güler Dayımız Olur

AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Dündar’ın geminin bırakılması için liman yetkililerine baskı yaptığı, gemi sahiplerinin de “Mardin milletvekili olan İçişleri Bakanı Muammer Güler bizim dayımız olur. Gemiyi bırakın. Sizin için iyi olmaz” diyerek liman yetkililerini tehdit ettiği belirtildi.

Gemi yetkililerinin yük için mutfak malzemesi ve obüs topu olarak 2 ayrı beyanname düzenlediği ortaya çıktı. Öte yandan Yemen Savunma Bakanlığı, obüs toplarının kendilerine geldiğini kabul etti.Gemi dün sabah Yemen’e hareket etti. Liman yetkilileri gemiye yükünü farklı beyan ettiği için Gümrük Kanunu’nun 241. maddesi gereğince para cezası kesti.


CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Mehmet Ali Ediboğlu, “Türkiye ile Yemen arasında kaçak silah sevkıyatı nedeniyle yaşanan gerilim diplomatik krize dönüşmek üzere. Yemen’de bir iç savaş yaşanıyor. Daha önce giden silahların Yemen hükümetine karşı savaşan silahlı gruplara gittiği ortaya çıkmıştı. Yemen hükümeti bu topların kendisine ait olduğunu kabul ediyorsa bu toplar da muhaliflere karşı kullanılacak demektir” dedi.