TOMA ve Biber Gazına 44 Milyon Ek Ödenek

TOMA ve Biber Gazına 44 Milyon Ek Ödenek

Tanrıkulu, Erdoğan'a 'ek ödenek'i sordu

 

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlamsı istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
 
 
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2013 Ağustos ayında göz yaşartıcı gaz, biber gazı, cop, kask, zırhlı otobüs ve TOMA araçları satın alımları için ek ödenek tahsisi iddiasının sorulduğu önerge şöyle:
 
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.
 
Dr. Sezgin TANRIKULU
 
İstanbul Milletvekili
 
1-2002 yılından bugüne kadar hükümetleriniz dönemlerinde yapılan "Savunma, güvenlik veya istihbarat alanları ile ilişkili ve gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğine karar verilen satın alımlar" hangileridir?
 
2-2002 yılından bugüne kadar Gizlilik içinde yürütülmesine hükümetleriniz tarafından karar verilen her türden satın alımların yapıldığı şirketler ve yapılan ödemelerin tutarları ne kadardır?
 
3-Gizli Alımlar için ihalelere davet edilen firmalar hangi kriterlere göre belirlenmektedir?
 
4-2013 Ağustos ayında; göz yaşartıcı gaz, biber gazı, cop, kask, zırhlı otobüs ve TOMA araçları satın alımları için Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 12.000.000 TL. si Başbakanlık örtülü ödeneğinden, geri kalan 32.000.000 TL. si ise Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmak üzere toplam 44.000.000 TL. (kırk dört milyon TL.) tutarında ek ödenek tahsis edildiği iddiası doğru mudur?
 
5-Satın alımlar gizli olarak mı yapılacaktır? Gizli ihaleye sadece 2 (iki) firmanın davet edildiği iddiası doğru mudur?
 
6-Satın alımlar için yapılacak ihaleye iktidar partiniz eski milletvekillerinden birinin ( İsmail Katmerci, Katmerciler A.Ş. - AKP Eski İzmir Milletvekili ) sahibi olduğu bir firmanın da davet edildiği iddiası doğru mudur?"