Toktamış Hoca'ya veda

Toktamış Hoca'ya veda

Organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Toktamış Ateş için uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi' (İÜ) nde tören düzenlendi.

TEDAVİ gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden ve bugün toprağa verilecek olan Prof. Dr. Toktamış Ateş için uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi' (İÜ) nde tören düzenlendi. Rektörlük binasındaki törene Ateş’in eşi Prof. Dr. Nevin Ateş ile kızı Ayşegül Ateş ve birlikte çalıştığı öğretim üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, Ateş’in hoşgörüsünden bahsetti. Uras, “ Türkiye’nin çok çalkantılı yakın tarihinde her zaman inatla birlikte yaşama kültürünü birarada siyaset yapmayı hoşgörüyü ve diyalogu savundu. Ülkesini ve ülkesinin değerlerini her zaman çok sevdi. Bu değerleri hiçbir şekilde birbiriyle vuruşturmadı, birbiriyle kavuşturmayı tercih etti. Birçok konuda farklı düşündüğümüzü bilmesine karşın asistanlığını yapmasını önermesi, o engin hoşgörünün sonucudur. Onunla beraber iktisat dergisini çıkardık. İktisat fakültesi mezunları cemiyeti haftalarını düzenledik. Sendika seminerlerine gittik “ dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ HİZMETLERİ DOLAYISIYLA KENDİSİNE MİNNETTARDIR “

İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak ise “ Toktamış Hocamız yetiştirdiği öğrencileri, verdiği dersleri ve yazdığı eserleri konusunda üniversitemize akademisyen yetiştirme konusunda özverili çalışmalar yürütmüştür. Kendisine bundan dolayı gönülden müteşekkiriz. Üniversitemiz kendisine hizmetleri dolayısıyla minnettardır “ diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDEN ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Konuşmaların ardından Toktamış Ateş için dua okundu. Tören boyunca eşi Nevin Ateş ile kızı Ayşegül Ateş el ele tutuşarak birbirlerine destek verdi. Duaların ardından Toktamış Ateş’in cenazesi omuzlara alındı. Ardından da cenaze aracına konuldu. 69 yaşında vefat eden Ateş’in cenazesi Rektörlük binasından alkışlarla uğurlandı. Toktamış Ateş’in cenazesi Fatih Camii'ne götürüldü.