TOKAT'TA TEHLİKELİ GERGİNLİK

TOKAT'TA TEHLİKELİ GERGİNLİK

'Korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var'

TOKAT'ta üniversite öğrencilerinin özel bir düğün salonunda düzenlediği konsere tepki gösteren 500 kişilik ülkücü grubun yürüyüşüne, polis engel oldu.

KENT DİNAMİT FIÇISI HALİNDE

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan çoğu doğu illerinden gelen öğrenciler özel bir düğün salonunda eğlence amaçlı konser düzenledi. Meydan bölgesinde düzenlenen konseri haber alan Tokat Ülkü Ocakları mensupları, ocak önünde toplanarak konserin yapıldığı yere doğru yürüyüşe geçti. Türk bayrağı açan yaklaşık 500 kişilik grup 'Korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var' yazılı pankart ile Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü. 'Tokat'ta PKK istemiyoruz' sloganı atarak yürüyen grubun önünü burada İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman'ın talimatıyla çevik kuvvet ekipleri kesti. Burada ülkücü gençler ile polis arasında itişme yaşandı. 

141220141748069888869_2.jpg

OCAK BAŞKANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖRÜŞTÜLER

Ardından İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Yay ile bir süre görüştü. Yapılan görüşmede Müdür Yalman, grubun daha fazla yürümesini istemeyerek Cumhuriyet Meydanında basın açıklamasını yapıp dağılmaları istedi. Ocak Başkan Ahmet Yay ise yaklaşık 200 metre ileride bulunan Taşhan önüne kadar kaldırım üzerinde yürüyüp basın açıklamasını yapmak istediklerini belirtti. Yapılan görüşmenin ardından yaklaşık 500 kişi çevredeki vatandaşların alkışlarıyla Taşhan önüne kadar yürüdü.

54153_35592_14122014220127_1.jpg

'TOKAT'TA PKK'YA YER YOK'

Burada sık sık PKK aleyhine slogan atan grup adına basın açıklamasını Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay yaptı. Başkan Yay şöyle dedi:

"HDP'nin düzenlemiş olduğu toplantı adı altında üniversitede ve Tokat'ın içerisindeki yapılanma hamlelerine karşı bu yürüyüşü tertip ettik. Bizlerin derdi milletin ve memleketin birliği, bütünlüğü içindir. Bizler Tokatlı ülkücüler ve milliyetçiler olarak HDP'yi ve yapılanmasını burada istemiyoruz. Burası Anadolu'dur burada PKK'ya yer yoktur."

Açıklamanın ardından grup tekrar Cumhuriyet Meydanına geçti. 

Bu arada konserin düzenlendiği düğün salonu çevresinde çok sayıda polis önlem aldı. YOĞUN

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA SALONDAN AYRILDILAR

Tokat'ta 500 kişilik ülkücü grubun tepki gösterdiği üniversiteli öğrencilerin düzenlediği konser akşam saatlerinde sona erdi. Gaziosmanpaşa Bulvarında yürüyüş yaptıktan sonra basın açıklamasıyla dağılan ülkücü grup, akşam saatlerinde yeniden konserin düzenlediği salonun çevresinde toplandı. Ancak burada çok sayıda polis düğün salonuna giden yollarda önlem alarak, ülkücü grubun salona yaklaşmasına izin vermedi. Ardından İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman grup üyeleriyle bir süre görüştü. Daha sonra ülkücü grup, 'Tokat'ta PKK istemiyoruz' sloganı atarak dağıldı. Bu arada dışardaki tepkiler nedeniyle düğün salonunda bekleyen öğrenciler, yaklaşık 2 saat sonra polis eskortu eşliğinde salondan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı