TOKAT'TA DEPREM 5.1: VALİ AÇIKLAMASI

TOKAT'TA DEPREM 5.1: VALİ AÇIKLAMASI

Erbaa'da akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sırasında, paniğe kapılan 55 yaşındaki Mithat Yücel, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki apartmanın birinci katından sarkarak atladı....

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde, Richter Ölçeği'ne göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 17.39'da, merkez üssü Erbaa İlçesi'nin Yoldere Köyü olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

YERİN 5 KİLOMETRE ALTINDA

Yerin 5 kilometre derinliğindeki depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.
Tokat Valisi Cevdet Can da depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Erbaa ve Tokat kent merkezinden de hissedilen deprem, kısa süreli korkuya neden oldu.

DEPREM SIRASINDA BALKONDAN ATLAYARAK YARALANDI

Erbaa'da akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sırasında, paniğe kapılan 55 yaşındaki Mithat Yücel, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki apartmanın birinci katından sarkarak atladı. Yaralanan 2 çocuk babası Yücel, ambulansla önce Erbaa Devlet Hastanesi'ne ardından ise Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

OMURGADA KIRIK

Burada yapılan ilk muanede Yücel'in omurgasında kırık tespit edildi. Evde televizyon izlerken depreme yakalandığını söyleyen Yücel, "Sallantı olunca hanım kapıya koştu, ben de 'Balkondan atlayım' dedim. O anda kendimi balkondan saldım ama ayaklarımın üzerine düşemedim. Çok sallandı. Keşke bende atlamasaydım" dedi.

İLK GELEN GÖRÜNTÜLER

 

Kaynak:Haber Kaynağı