TOKATLI SAĞLIKÇILAR'DAN ERDOĞAN'A İSYAN

TOKATLI SAĞLIKÇILAR'DAN ERDOĞAN'A İSYAN

.Devlet Hastanesi acil servis önünde toplanan grup adına Sağlık- Sen Şube Başkanı basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi iyice hissetmeye başlayan vatandaş artık isyan noktasına geldi. Hemen hergün Türkiye'nin bir köşesinde yapılan  ekonomik talep eylemlerine bir yenisi eklendi. Tokat'ta Sağlık- Sen üyesi yaklaşık 100 kişilik grup eylem yaptı, 'Erdoğan'ın sözü havada mı kaldı', 'Bu işte bir kumpas mı var' yazılı pankartlar taşıdı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Devlet Hastanesi acil servis önünde toplanan grupa adına Sağlık- Sen Şube Başkanı Suat Mantar şu açıklamayı okudu:

CUMHURBAŞKANI SÖZ VERDİ

"Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı'nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Sizler umudun adısınız' diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz.

LİSANS TAMAMLAMA SÖZÜ

Biz sağlık çalışanları için müjde, bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağının açıklanmasıdır.

DAVUTOĞLU'NA SİTEM

Bu nedenle Sağlık Sen olarak, sayın Başbakan tarafından yapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin çok hızlı bir şekilde beklentilerimizi karşılayacak çalışmaları tamamlaması elzemdir. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin çalışanları hüsrana uğratan bu hatalarını bir an önce telafi etmesi elzemdir. Sağlık Sen olarak, taleplerimizin olduğu kadar verilen sözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları yeniden görev yaptıkları hastaneye döndü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı