TIRNAK BATMASINA DAYANAMDI, BACAĞINI KESTİRDİ

TIRNAK BATMASINA DAYANAMDI, BACAĞINI KESTİRDİ

Tırnak batmasına dayanamadı, bacağını kestirdi!

İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki Hannah Moore isimli genç kız, tırnak batmasından dolayı 3 yılı acı içinde geçirdi. Genç kız sonunda bacağının kesilmesine karar verdi.

Daily Mail'in haberine göre, Hannah'ın batık tırnağı operasyonla alındıktan sonra dayanılmaz ağrıları devam etti. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi olmamasına rağmen bacağına en ufak bir dokunuşta acıyla göz yaşlarına boğuluyordu.


Doktorlar, genç kıza oldukça nadir görülen kompleks bölgesel ağrı sendromu teşhisi koydu. Basit bir operasyon bu hastalığı tetikleyebiliyor.

 

Hastalık, genç kızın ayağının kararıp pul pul olmasına sebep oldu. Daha sonra ayağının ortasında bir delik oluştu. Yıllarca süren faydasız tedavi yöntemlerinden sonra Hannah; doktorlar, ağrının bacağının geri kalanında tekrarlayabileceğini söylemesine rağmen bacağının kesilmesini istedi.

Genç kız verdiği en doğru karar olduğunu söyledi ve:

"Daha mutlu olamazdım. Geçtiğimiz 3 yıl kabus gibiydi. Bacağıma battaniye bile değse gözyaşlarına boğuluyordum. Bir gün ayağımda siyah bir halka farkettim. Gittikçe dayanılmaz bir yaraya dönüştü. Kompleks bölgesel ağrı sendromundan kaynaklanan yaralar her gün daha da büyüyordu. Bacağımda yeterince kan dolaşımı olmadığı için cildim iyileşmiyordu." diye ekledi.

Hannah, fonksiyonu olmayan bir bacağının olmasından ise bacağının olmamasını tercih ettiğini belirtti.
Genç kıza tekerlekli sandalye kullandıktan bir süre sonra protez bacak takıldı..

Ailesi bacağının kesilmesi konusunda kızlarının kararını desteklediklerini söyledi.

Hannah, 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda İngiltere'yi temsil etmek istediğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı