TIR'larda İnsani Yardım Değil Top Mermisi Çıktı!

TIR'larda İnsani Yardım Değil Top Mermisi Çıktı!

Adana'daki 3 TIR'ın 2'sinde gizlenmiş havan, roket başlığı, çeşitli cins ve miktarda mühimmat ve silah bulundu.

Bebe biskuvisi değil top mermisi

Adana’da durdurulan ve sonra hükümetin devreye girmesinden sonra bırakılan 3 TIR’dan cephanelik çıktığı iddia edildi. Resmi olarak MİT’e ait olduğu açıklanan TIR’larda yapılan aramalarda 6 çelik kasadaki tıbbi malzeme içerisine gizlenmiş kilitli havan, roket başlıkları ve çeşitli cins ve miktarda mühimmat ele geçirildiği iddia edildi.

Aydınlık gazetesinin yayınlanan haberde ki iddialara göre, TIR’ların yakalanma süreci şu şekilde gelişti: Adana TMK Savcısı 19 Ocak Pazar günü sabah 07.00-07.15 sıralarında Adana İl Jandarma Komutanlığı’na Suriye’ye götürülmek üzere patlayıcı madde, silah ve mühimmat yüklü olduğu ihbar edilen 3 TIR’ın durdurulup aranması için talimatı verdi.

İşte Aydınlığın o haberi;
Bunun üzerine Jandarma yaklaşık 200 personeli ile saat 12.00 sularında 06 DY 0393, 06 EU 2115, 06 FC 9193 plakalı 3 TIR’ı Adana-Ceyhan Sirkeli gişelerinde durdurdu.

Bu sırada 34 VU 6131 plakalı olduğu basına da yansıyan AUDİ A3 marka araç da durduruldu. Araçta 2 MİT personelinin olduğu ve MİT personelinin TIR’lara eskortluk yaptığı ortaya çıktı.

6 çelik kasada cephanelik

TIR’ların Ankara’dan çıkış yaptığı öğrenilirken, patlayıcı madde tespit köpekleriyle yapılan kontrolde köpeklerin tepki vermesi üzerine Cumhuriyet Savcısı TIR’ların içinin aranmasının talimatını verdi.

Yapılan aramada TIR’ların içinden adeta mühimmat deposu çıktı.

Aramalarda, TIR’larda bulunan 6 çelik kasa içinde tıbbi malzeme içerisine gizlenmiş, kilitli havan, roket başlıkları ve çeşitli cins ve miktarda mühimmat olduğu tespit edildi.

Vali Coş devreye girdi

Geniş kapsamlı arama yapmak üzere TIR’lar Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülürken, Adana MİT Bölge Başkanlığı devreye girdi. TIR’ların önünü kesen MİT görevlileri, araçların serbest bırakılmasını talep etti. Bunun üzerine savcı TIR’ların yolda aranmasını istedi.

Bu defa da devreye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere Adana’daki üst düzey bürokratlar girdi. Coş ile birlikte, Adana İl Jandarma Komutanı, Adana Emniyet Müdürü, MİT Bölge Başkanı’nın olay yerine çok sayıda polisle geldiği öğrenildi. Vali Coş’un yaklaşık bir saat süreyle savcıyı ikna etmek ve aramayı durdurmak için görüştüğü ancak bir sonuç alamadığı belirtildi.

Hüseyin Avni Coş, Ceyhan Kaymakamlığı ve Adana İl Jandarma Komutanlığı’na hitaben gönderdiği bir resmi yazı gönderirken, yazıda MİT’e bağlı görev yapan personel ile araçlarının durdurulması ile ilgili olarak anılan personelin 2937 sayılı kanuna göre özel statüde ve doğrudan Başbakanlık makamına bağlı olarak çalışmaları dolayısıyla usulüne uyulmaksızın alıkonulmaları cezai işlem doğuracağından ilgililerin kimliklerinin belirlenip serbest bırakılmasının talimatını verdi.

Yazı üzerine gözaltına alınan TIR’da bulunan şoförler dahil 8 personel serbest bırakılırken, TIR’lar da Suriye’ye doğru yoluna devam etti.

Bu arada tespit edilen malzemelerin niteliği dolayısıyla soruşturmada gizlilik kararı verildiği öğrenildi.

Aydınlık aramadaki fotoğrafa ulaştı. Fotoğrafta, açılan çelik kasalardan birinin içinde top mermisi olduğu görülüyor. Aydınlık’ın bilgi aldığı üst düzey güvenlik birimleri, diğer kasalarda da bu şekilde mühimmat olduğunu doğruladı."

Kaynak:Haber Kaynağı